Ciocolata neagră aduce beneficii neprețuite: iată cinci motive să o consumi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ciocolata neagră aduce beneficii neprețuite, iată cinci motive să o consumi. Sursa foto: freepik.com
Ciocolata neagră aduce beneficii neprețuite, iată cinci motive să o consumi. Sursa foto: freepik.com
Ciocolata neagră conține cel puțin 70-80% cacao. Care sunt beneficiile sale pentru sănătate?

Experții spun că un consum regulat de ciocolată neagră aduce beneficii neprețuite! Și totul pentru că 100 de grame de ciocolată neagră conține o cantitate mare de fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, zinc și alte substanțe utile.

5 motive pentru a mânca ciocolată neagră

1. Ciocolata neagră conține nutrienți cu efect calmant. Reduce nivelurile ridicate de stres și anxietate. Cercetările arată că persoanele care mănâncă ciocolată neagră își îmbunătățesc performanța cognitivă. Durata și calitatea concentrării lor se îmbunătățesc semnificativ după primele înțepături de dulceață consumate. 

De ce să mănânci neapărat spanac și nuci. Descoperirile unui studiu australian

2. Ciocolata neagră poate ajuta la îmbunătățirea sănătății generale a ochilor. Este recomandată persoanelor cu vedere slabă, deoarece poate preveni dezvoltarea infecțiilor oculare.

3. Chiar și o bucățică mică de ciocolată neagră oferă unei persoane putere și energie. Includerea acestui produs în meniul tău zilnic previne oboseala bruscă. Extrem de eficient este consumul de ciocolată neagră înainte de efort fizic intens. 

Fructele de aronia, beneficii nenumărate pentru sănătate. Țin bolile tiroidiene la distanță și purifică organismul

4. Ciocolata neagră conține mulți antioxidanți care se luptă cu toxinele, bacteriile, radicalii liberi și chiar cu celulele canceroase. Acest lucru îl face util pentru prevenirea îmbătrânirii premature.

5. Dieteticienii recomandă consumul în cantități moderate de ciocolată neagră pentru a îmbunătăți sănătatea inimii și pentru a întări vasele de sânge. De asemenea, ajută la îmbunătățirea circulației și a fluxului sanguin și conține minerale și vitamine care îmbunătățesc circulația sângelui.

Frunzele de sfeclă roșie, pe lista alimentelor sănătoase. Care sunt beneficiile lor și cum să le gătești

Cu toate acestea, este important să știi că ciocolata, indiferent dacă este neagră sau albă, nu este un medicament și nu poate vindeca complet bolile. Dacă simți orice simptome neplăcute, consultă un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel