Data actualizării:
Data publicării:

Ciocolata Dubai, trend de ”bogați și șmecheri”, să vadă lumea ce viață bună duci, să bagi în pofte copiii și gravidele. Dinicu o spune cel mai bine: Dr*cu-n ea de... porcărie

Autor: Liana Ganea | Categorie: Viral
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Ciocolata Dubai a înnebunit planeta. Mai nou au apărut și produse inspirate din celebrul desert oriental: amandină cu kataif și fistic, ecler Dubai, înghețată Dubai. Nu ne-ar mira să găsim, pe viitor, și sardine sau murături "în stil Dubai".

Ciocolata Dubai, marele miracol al vremurilor moderne, a întors România pe dos. Totul a început timid cu o degustare a Andrei Măruță, împreună cu familia, în timpul unei vacanțe în Dubai, a faimoasei tablete cu umplutură de kataif tras în unt și cremă de fistic. De atunci... totul parcă a luat-o razna. Au început să curgă cozi de zeci de metri la standurile cu dichis de prin malluri unde se vinde ciocolata Dubai. Nimeni nu mai ține cont că o tabletă de câteva sute de grame costă pe puțin 100 de lei. De ce nu și-ar lua oricând, dacă tot poftesc la fistic și textură crocantă, 10 New York Rolls de banii ăștia?

Nu puține sunt vedetele din România care iau în râs acest desert și-l numesc în fel și chip: "ciocolată cu fâneț", "tabletă cu bălegar", "vomă de extraterestru", "ciocolată cu iarbă". Concluzia? E bună, dar e scumpă. Și creează deja isterie. Isterie care de-abia a început, chiar dacă pare pe sfârșite. TikTok-ul e plin de gospodine care fac rețeta acasă, pas cu pas, copiii o cer și la micul dejun și la pranz și la cină, adulții o "preaslăvesc" iar, mai nou, și companiile românești au început să o fabrice, doar pentru a merge cu valul. Recent, nici ciocolata ROM nu mai e doar cu rom, ci și cu... fistic. Se găsește deja în marile supermarketuri de pe la începutul lunii.

O ciocolată prin curier, vă rog!

Unii chiar nu se pot abține și o comandă prin curier. O singură ciocolată! Prin curier! Nu s-a ajuns oare prea departe?

@ralucafelicia14 Yummy yummy @Boem Atelier #ciocolatadubai #dubaichocolate #tastetest ♬ original sound - Raluca ????

Să fie tot ce se întâmplă acum doar un efect direct al unei campanii mondiale cu intenții ascunse (legate de profit, evident)? Românii nu au bani, se știe, însă desertul premium de Dubai din categoria "luxury" îi face pe unii să-și dea și ultimul milion din casă pentru a fi pe trend cu "grămada". Am gustat și eu de la cineva. M-ar fi usturat sufletul să dau 150 de lei pe o tabletă-minune. Nimic spectaculos, aș zice. E bună, dar nu extraordinară. Sau, cum mi-a zis un apropiat, simți în gură cum se topește nu doar kataiful dar și o bancnotă de 20 de euro.

Ce să zic? Experimentul a reușit! Masele au fost manipulate fin, "pe nesimțite" și "pe bune". Nu exiști dacă nu ai rupt așa ceva în două, nu ai luat o gură mare și nu ai postat totul pe Instagram și TikTok. Să vadă lumea ce viață bună duci, să dai dușmanilor cu opulența peste ochi, să bagi în pofte copiii și gravidele și, la final, să îndrumi poporul înspre cofetăria care face ciocolată Dubai și, de-acolo mai departe, să-ți iei procent. Dar, cum spuneam, cei mai mulți o fac și fără procent sau alte privilegii, ci doar pentru a fi siguri că nu au ratat trendul anului și că n-au rămas în urmă. E rușinos să mai zici în ziua de azi că-ți place Africana! E sub demnitatea multora. Dar când vine vorba de Dubai... orice sună bine, orice e bun, orice merită, orice e senzațional și de neegalat, orice arată bine (chiar dacă cineva scria, deunăzi, pe Facebook - "Seamănă cu un abces plin de puroi de pe la vreo vită bolnavă.")

Și vedetele se sperie de preț

Nu de aceeași părere (cum că e grozavă) este și actrița Anca Dinicu. Aceasta a postat un clip în care încearcă (și ea!) celebra ciocolată Dubai. Reacția vedetei este delicioasă în momentul în care află... cât a costat.

"A fost scumpă?" își întreabă prietena.

"143 lei"

"Cââât? Dracu-n ea de... porcărie"... a spus Dinicu în timp ce s-a oprit din mestecat și a lăsat tableta din mână, în semn de protest.

@viral_monden_pamfleturi #????daniel???? #ciocolatadubai #ciocolata #scump #porcarie ♬ sunet original - ????Daniel????

Cert e un lucru: ciocolata Dubai e la putere. Face legea zilele astea. Aproape că ne și schimbă preferințele pentru "ceva dulce" și, dintr-odată, parcă ne vine să strâmbăm din nas când vedem la raft o Eugenia sau o Poiana. Eu cred că suntem slabi. Și de nestăvilit când vine vorba de trenduri din afară, de la cei "bogați și șmecheri".

Dacă totuși vreți să încercați să o faceți acasă și să ieșiți nu pic mai ieftin (deși nu s-ar zice, la cât de scumpe sunt ingredientele, mai cu seamă kataiful, pasta de fistic și tahini), puteți testa rețeta de mai jos. Cu o singură condiție: să postați apoi totul în online! Nu de alta, da' să știe lumea!

Eu rămân la amandinele mele. Cu rom, nu cu "fidea".

@stefigoidea TIPS: -să nu luați o cremă de fistic prea dulce, o puteți face și acasă -dacă aveți o cremă de fistic dulce, schimbați tipul de ciocolată să reducă feeling-ul de "bombă calorică" -să lăsați ciocolata la frigider in jur de 30-40 min maxim să fie cremoasă la interior, nu TARE #fy #fyp #reteta #tastetest #ciocolatadubai #dubaichocolate #ciocolatacufistic #mancare #dulciuri #explore #relatable ♬ original sound - stefi goidea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel