Ciocolată de Crăciun, făcută acasă: rețeta unei delicatese cremoase, gata în 30 de minute
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ciocolată de Crăciun, făcută acasă, rețeta unei delicatese cremoase, gata în 30 de minute. Sursa foto: freepik.com
Ciocolată de Crăciun, făcută acasă, rețeta unei delicatese cremoase, gata în 30 de minute. Sursa foto: freepik.com
Ciocolată de casă este o adevărată delicatesă, iar prepararea ei nu este complicată.

Ciocolata proaspătă fără conservanți este delicioasă. Poate fi un cadou deosebit și apreciat de cunoscătorii de ciocolată, dar și o surpriză binevenită sub brad. Prepararea ciocolatei nu necesită mult timp. Ai nevoie de puțină atenție la pregătirea umpluturii și la transferul în formă. Rezultatul este însă excepțional. 

Cu un kilogram de cartofi vei mulțumi pe toată lumea: rețeta uimitoare a bunicii

Ingrediente pentru aproximativ 40 de bucăți de ciocolată:

300 grame de ciocolată neagră;

300 grame de ciocolată cu lapte;

130 ml de smântână proaspătă lichidă;

30 grame de unt;

½ shot de rom.

 

Pregătirea, pas cu pas

Pentru acest preparat, vei avea nevoie de forme  din silicon. Topește 200 grame de ciocolată neagra la bain-marie, pe care apoi o vei turna în formele de silicon, formând un strat subțire. Dacă este necesar, îndepărtează excesul de ciocolată, scoțând-l din formă când este încă fierbinte. Lasă la  răcit la frigider. 

Fursecuri roșii de Revelion, umplute cu ciocolată albă. Sunt fabuloase

Între timp pregătește crema. Se toarnă smântâna într-o cratiță și se încălzește fără să fiarbă. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata cu lapte, apoi amestecă până când se topește complet. Se lasă să se răcească.

Între timp, mixează untul cu o spatulă, pentru a-i da consistența unei creme. Adaugă crema de unt în ciocolată și amestecă cu grijă. Completează amestecul cu romul pregătit.

Când amestecul este bine omogenizat, toarnă crema în formele de silicon, lăsând aproximativ 2 mm de la margine. La sfârșitul operațiunii, bate ușor forma pentru a evita formarea de bule. Formele cu ciocolată se dau din nou în frigider.

Dulceață de rodii, fără zahăr, perfectă pentru cei care sunt la dietă. Rețeta simplă și rapidă

La final, topește restul de ciocolată neagră la bain-marie  și toarnă-o într-un singur strat  pe ciocolată. Se lasă să se răcească la frigider pentru cel puțin 2 ore. Apoi poți extrage ușor ciocolata din forme.

Rețeta poate fi variată prin înlocuirea romului cu alte ingrediente și arome. Poți folosi suc de mandarine, portocale sau lichior de cafea. Sau alune sau fistic.

Ciocolată de Crăciun de casa cu umplutură de căpșuni

Pentru a doua rețetă vei avea nevoie de:

550 grame de ciocolată albă;

250 grame de de căpșuni;

200 grame de zahăr;

50 grame de de unt;

20 grame de miere.

 

Pregătirea, pas cu pas

Procedura este aceeași ca cea din rețeta de mai sus. Va varia doar umplutura. Topește 250 grame de de ciocolată albă la bain-marie, pe care o vei turma în formele de silicon. Fă un strat ceva mai gros de ciocolată ca să nu se rupă. 

Apoi pregătește crema de fructe. Amestecă căpșunile tăiate bucăți, timp de 5 minute, cu zahărul și mierea. Lasă-le să se odihnească un pic, apoi mixează-le până vei obține o cremă. 

Sos de mere fără zahăr: chiar și bebelușii îl pot mânca

Adaugă, treptat, 300 grame de de ciocolata albă și untul. Se amestecă din nou și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Apoi procedează la fel ca în prima rețetă. Ciocolata se servește la temperatura camerei, pentru a-i aprecia mai bine aroma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel