Cioban paralizat pe vârful muntelui, în Hunedoara. Intervenţie a salvamontiştilor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Salvamont - imagine ilustrativă
Salvamont - imagine ilustrativă
Intervenţie dificilă a salvamontiştilor în Hunedoara, pentru salvarea unui cioban care a rămas paralizat la peste 2.200 de metri altitudine.

Un cioban care a suferit o paralizie în timp ce se afla la o stână din Masivul Retezat, la peste 2.200 de metri altitudine, a fost adus de pe munte, în cursul nopţii de luni spre marţi, de o echipă formată din şase salvatori montani la capătul unei acţiuni dificile care a durat şase ore. 

"Bărbatul este în vârstă de 39 de ani şi este din judeţul Botoşani. Am fost anunţaţi în cursul nopţii că a suferit o paralizie şi are nevoie de îngrijiri medicale. O echipă formată din şase salvatori a plecat spre locul indicat şi a reuşit să predea pacientul unui echipaj SMURD, după şase ore de la începerea operaţiunii de salvare", a declarat, marţi, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

Potrivit acestuia, ciobanul se afla la o stână situată sub vârful Ciumfu (2.257 m), iar acţiunea de salvare a fost dificilă deoarece s-a desfăşurat pe timpul nopţii şi în condiţii de vreme umedă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel