Cioacă și cele șase dosare fără cadavru, invocate în rechizitoriu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Cioaca
Cioaca

Rechizitoriul procurorilor în cazul fostului polițist Cristian Cioacă a cuprins ca probă precedentele judiciare. Procurorii au adus la dosar, în februarie, alte șase cazuri în care suspecții au fost condamnați în lipsa cadavrului. 

Cioacă vs. Tomiță

Cel mai cunoscut dosar pus  în discuţie de procurori este cel al criminalului Gheorghe Toma din Arad, zis Tomiţă. El a stat la închisoare în perioada 1973 – 1988 pentru un dublu asasinat. Apoi, până în 2012, când a ajuns din nou după gratii pentru omor, a ucis un cetăţean italian, şi-a omorât propria fiică și şi-a asasinat şi concubina.

Pentru ultimele două omoruri, cărora le-au căzut victime fiica şi concubina, Gheorghe Toma a fost condamnat, anul trecut, cu toate că trupurile celor două femei, ucise în 1997 şi 1998, nu au fost niciodată găsite. Procurorii au demonstrat că, după ce şi-a ucis victimele, Toma le-a tăiat în bucăţi pe care le-a ambalat în sacoşe din material plastic şi le-a aruncat în canalul Mureşel. Ca şi în cazul Elodiei Ghinescu, până să fie declarate decedate, cele două victime au făcut obiectul unor dosare de dispariţie.

Cioacă vs. Cimpoieru&Năftăilă

Iosif Cimpoieru şi Ioan Năftăilă au fost condamnaţi în 1998 pentru uciderea cu bestialitate a unei fetiţe în vârstă de nouă ani din Făgăraş. Crima s-a produs în 3 octombrie 1994, când, după ce băuseră, Cimpoieru au violat o fetiță din vecini și Năftănăilă a venit cu ideea de a o ucide pentru că se va duce la Poliție. Iosif Cimpoieru a omorât copilul şi, ajutat de prietenul său, a aruncat cadavrul în râul Olt. Corpul fetiţei nu a putut fi găsit.

Iosif Cimopieru a primit 18 ani de închisoare, în timp ce Năftăilă a fost condamnat la doi ani, pentru favorizarea infractorului.

Cioacă vs. Zsolt&Bocskai

Soţii Zsolt şi Tunde Maria Bocskai, în decembrie 2006, au ars în sobă cadavrul fiicei lor, în vârstă de trei ani, pe care bărbatul a ucis-o în bătaie. Din rechizitoriu reiese că, pentru a distruge complet trupul fetiţei, mama acesteia a aruncat peste cadavru mai multe bucăţi de slănină. Cei doi au primit câte 23 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Cioacă vs. Nechifor

Marin Nechifora fost judecat în 1991 pentru uciderea tatălui său, Pavel Ciurcă. Conform anchetatorilor, Marin Nechifor şi-a omorât părintele în faţa unuia dintre fraţii săi. Mai mult, în timp ce-l sugruma pe bătrân, ucigaşul i-a cerut fratelui să numere până la 300. Conform rechizitoriului, bărbatul a murit înainte ca numărătoarea să ajungă la 40. Trupul lui Pavel Ciurcă a fost îngropat iniţial lângă albia râului Ozana, după care a fost dezgropat, stropit cu motorină, presărat cu bucăţi de slănină şi incendiat. Resturile au fost apoi aruncate în apele râului, de unde nu au mai fost recuperate. Marin Nechifor a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Cioacă vs. Chelaru

Nicolae Romeo Chelaru i-a cerut lui Valer Cornel Picu să-i împrumute 500 de dolari. Picu a venit acasă la Chelaru pentru a discuta termenii împrumutului şi l-a anunţat pe fostul poştaş că îi dă banii numai dacă acel împrumutat garantează cu locuinţa. Pentru că acesta din urmă a refuzat, Picu s-a ridicat de pe scaun şi a pornit decis către uşă, intenţionând să plece. Chelaru s-a repezit către Picu şi l-a prins de borseta în care ţinea banii. Cei doi s-au luat la bătaie, iar Chelaru l-a lovit în cap pe adversarul său, o singură dată, cu o sticlă. Picu s-a prăbuşit inconştient la pământ, iar Nicolae Romeo Chelaru a constatat că acesta este mort.

După ce a luat din borseta victimei 700 de dolari şi 3.000 de mărci, Chelaru a dus cadavrul în cadă, unde, după ce l-a tăiat în bucăţi, l-a ambalat şi l-a transportat cu maşina până pe malul unui râu. Acolo, el a ars corpul lui Picu, apoi a strâns cenuşa acestuia şi a aruncat-o în apă. Fostul poştaş a primit o condamnare de 19 ani de închisoare.

Cioacă vs. Gerebeneș&Nonu

Gheorghe Gerebeneş şi Aurelia Nonu trăiau în concubinaj şi aveau şase copii. Dintre aceştia, Gerebeneş o ura teribil pe Ana Maria Nonu, despre care credea că nu este copilul lui.

În iarna lui 1992, mama copiilor a intrat la închisoare, iar bărbatul a rămas să aibă grijă singur de aceştia. Într-o noapte, bărbatul s-a trezit şi a ucis-o pe Ana Maria Nonu în timp ce dormea, după care, ajutat de doi dintre fiii săi, în vârstă de 13 şi respectiv 12 ani, pe care i-a ameninţat cu moartea, a dus cadavrul în grajd, unde l-a ars şi l-a îngropat. Gerebeneş a vândut casa şi s-a mutat cu cei cinci copii într-o altă locuinţă din Hunedoara. Înainte să plece, el a dezgropat cadavrul şi a mutat resturile în şura noii locuinţe. Pentru a nu trezi suspiciuni din parte cunoscuţilor, Gheorghe Gerebeneş le-a spus tuturor că Ana Maria a fugit de acasă sau a fost răpită.

Autorităţile au fost alertate abia în 1997, când Aurelia Nonu a fost eliberată, iar cei doi băieţi i-au povestit cele întâmplate. Gerebeneş le-a declarat magistraţilor că este nevinovat şi că, în realitate, copilul ar fi murit de moarte bună, fiind îngropat ulterior de către fraţii săi. El a fost acuzat de omor calificat şi condamnat la 17 ani de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel