Cinnamon rolls. Rețeta simplă de rulouri cu scorțișoară
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)
Cinnamon rolls? Pare perioada perfectă, având în vedere vremea de afară. Trebuie să încerci rețeta simplă de rulouri cu scorțișoară.

Ingrediente pentru 12 porții:

- 345 g de făină (aproximativ 2 ¾ căni)

- 50 g de zahăr tos (1/4 cană)

- 1 linguriță de sare

- 1 pachet de drojdie instant (2 ¼ linguriță)

- 120 ml de lapte (1/2 cană)

- 60 ml apă (1/4 cană)

- 45 g unt (3 linguri)

- 1 ou mare.

Umplutură:

- 3 linguri de unt la temperatura camerei

- 1 lingură de scorțișoară măcinată

- 50 g de zahăr tos (1/4 cană).

Glazură:

- 120 g de zahăr pudră (1 cană)

- ½ linguriță de esență de vanilie

- 30-45 ml de cafea sau lapte (2-3 linguri).

Cum se prepară

Pentru prepararea aluatului, amestecă făina, zahărul, sarea, dar și drojdia uscată într-un bol mare, scrie zesty.ro. Lasă apoi amestecul să se odihnească.Între timp, amestecă într-un bol laptele, apa, dar și untul. Introdu bolul în cuptorul cu microunde și încălzește amestecul până când untul se topește în totalitate. Scoate din cuptor, amestecă bine și încorporează ingredientele uscate, dar și oul. Amestecă bine cu o spatulă, apoi folosește-ți mâinile.Pe blatul de lucru acoperit cu făină, frământă aluatul timp de 3 minute. Transferă-l apoi într-un bol uns cu ulei și acoperă cu un prosop curat, apoi lasă la dospit în jur de 10 minute.Întinde apoi aluatul cu ajutorul unui sucitor. Dă-i o formă dreptungiulară, apoi unge-l cu untul topit.

Amestecă zahărul și scorțișoara și distribuie acest amestec într-un strat uniform pe foaia de aluat. Rulează apoi strâns și vei obține un sul, pe care îl vei tăia astfel încât să obții 12 rulouri.Așază rulourile de scorțișoară într-un vas de iena sau într-o tavă. Este indicat ca în prealabil să acoperi recipientul în care coci aceste cinnamon rolls cu hârtie de copt, pentru a preveni lipirea acestora.Acoperă tava în care ai pus rulourile cu folie de plastic și las-o într-un loc călduros timp de o oră, poate chiar o oră și jumătate. În acest timp, ele își vor dubla volumul.

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Introdu tava cu rulouri la cuptor și coace-le preț de 25-28 de minute. Când sunt gata, rulourile capătă o nuanță aurie plăcută.Prepară apoi glazura, amestecând zahărul pudră, esența de vanilie, dar și cafeaua/ laptele. Încălzește acest amestec în cuptorul cu microunde și apoi însiropează rulourile calde, abia scoase din cuptor, cu el.Rulourile pot fi ținute la temperatura camerei, acoperite cu un prosop curat, timp de 3 zile, iar la frigider rezistă pănă la 5 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel