Cine vor fi noii miniștri ai Muncii și ai Familiei. Ședință PSD, votul a fost dat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
A fost ședință în PSD pentru validarea nominalizărilor pentru Ministerul Muncii și Ministerul Familiei. 

UPDATE: Marcel Ciolacu a anunțat oficial votul pentru noii miniștri, respectiv Natalia Intotero la Familie, Simona Bucura-Oprescu la Muncă. 

Despre Gabriela Firea, a spus că ”nu există autosuspendare în statut”, prin urmare fostul ministru a fost suspendat din partid pe perioadă determinată, fiind înlocuită cu Paul Stănescu. 

”Doamna Firea nu a greșit cu absolut nimic instituțional. Nu a avut nicio atribuție în acest domeniu” a spus Marcel Ciolacu, ”ca și prim-ministru”. 

---- 

Se pare că, de pe lista scurtă, publicată și de dcnews.ro săptămâna trecută, ar mai fi rămas două nume, deja validate. Unul ar fi cel al Nataliei Intotero, conform Digi24, votată pentru locul Gabrielei Firea din Guvern, respectiv funcția de ministru al Familiei.  Simona Bucura-Oprescu urmează să preia funcția de ministru al Muncii. Ambele ministere au rămas fără ministru după scandalul generat de ancheta DIICOT la azilele de bătrâni din Voluntari și Afumați. 

În același timp, a fost luat act de autosuspendarea Gabrielei Firea de la conducerea PSD București, aceasta fiind înlocuită chiar de Paul Stănescu, apreciat drept cel mai apropiat om de fostul ministru din rândul social-democraților. Se pare că în toamnă va fi aleasă o nouă conducere aici. 

Deputat la al treilea mandat, Natalia Intotero este președinte al Comisiei pentru învățământ. În trecut, a mai fost ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul Dăncilă, dar și secretar de stat în Guvernul Ponta, la MAE. 

În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura Oprescu a fost aleasă deputat, în urma alegerilor parlamentare din anul 2020. Este președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților. Și ea se află la al treilea mandat.

Citește și: Elena Lasconi (USR) i-a urat Simonei Bucura Oprescu, deputată PSD, să pască

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel