Cine va fi primul român cu averea confiscată pentru ”ilicit”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Cât de mult se vor bucura românii de legea propusă de Boc, privind confiscarea averilor? Cât s-au bucurat și de votul uninominal! Când s-a introdus, chiuia toată ”societatea civilă” că se va reforma clasa politică. Poate s-a reformat în sensul că a fost scoasă la reformă...În afară de propagandă, românii nu s-au ales cu nimic. Când 85 la sută vor să-l dea jos pe alde Băsescu și Boc, uninominalii de la UNPR, PDL și UDMR respectă voința electoratului? Că așa ne spuneau alde Băsescu și Boc când au vândut românilor uninominalul...

Confiscarea extinsă a averilor a fost introdusă de Occident pentru infracțiuni cum ar  fi traficul de droguri și de carne vie, când e greu să probezi chiar și o singură faptă, dar ai motive să crezi că au fost mult mai multe. Dacă se dă o decizie definitivă, criminalul trebuie să dovedească faptul că și-a câștigat cinstit averea. În caz contrar se confiscă. Boc a introdus și corupția, să dea bine la public. Nu e rău, dar e inutil și pervers. Legea ANI era mai dură. Statul nu trebuia să dovedească nimic: îi cerea demnitarului să facă proba. Așa, corupții din administrație și politică stau liniștiți, până ajung la o decizie definitivă pentru luare de mită. Câți parlamentari ați văzut cu condamnări definitive? Doi-trei. Și fiți siguri că s-au blindat cu chitanțe.

Oamenii simpli nu vor fi puși să dovedească faptul că și-au strâns corect agoniseala, zice Boc. Fals. Dacă un fraier e ”demascat” când dă 100 de lei polițistului de la Rutieră, deci săvârșește o faptă de corupție, poate să intre și el la confiscarea averii.

De fapt, cei mai expuși la ”Ilicit” sunt medicii. Pun pariu că primul condamnat în baza acestei legi va fi un medic. Există zeci de cazuri de flagrant, cu bani marcați. Iar publicul, cel care aleargă după doctor cu plicul pe holul spitalului, va fi primul care va saluta ”asanarea morală”. După care va plânge că a rămas fără medici, iar la privat i se cere de zece ori cât șpaga la stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel