Cine sunt hoţii Europei? Află clasamentul la "Olimpiada ilegalităţii"
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de duminică seară a emisiunii "Sinteza zilei" o anchetă jurnalistică inedită, intitulată "Olimpiada ilegalităţii" şi realizată de un post de televiziune important din Italia, Mediaset.

Autor: Daniela Androne Testul gândit de jurnaliştii italieni este unul foarte simplu. Un cerşetor orb, care are o pălărie în care este o sută de euro, cere ajutorul persoanelor de pe stradă sub diferite pretexte. Cel care se oferă să îl ajute poate lua cu uşurinţă suta de euro.

Ancheta a fost făcută în Italia (la Milano), România (Bucureşti - Piaţa Unirii), Franţa şi Spania.

Spre surprinderea tuturor, România nu a ieşit  pe primul loc în studiul realizat la "Olimpiada ilegalităţii", bancnota de o sută de euro fiind sesizată dar neatinsă în repetate rânduri.

Surpriza a venit însă din partea Italiei, care a obţinut medalia de aur la "olimpiada ilegalităţii", un italian profitând de handicapul "cerşetorului" nostru. Aceasta a fost urmată de Spania, unde un grup de adolescenţi a furat bancnota orbului si apoi a fugit.

România ocupă locul trei pe podium, medalia de bronz fiind obţinută de o femeie care susţinea că voia doar să fie filmată şi de aceea s-a aplecat asupra bancnotei.

Din studiul realizat de jurnaliştii italieni reiese că în Franţa, procentul de ilegalitate este unul redus, fiind singura ţară în care bancnota a fost relativ insesizabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel