Cine sunt cei cinci adolescenți înecaţi în apele Siretului încercând să se salveze unul pe celălalt
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cine sunt cei cinci adolescenți înecaţi în apele Siretului încercând să se salveze unul pe celălalt / Foto: Pixabay
Cine sunt cei cinci adolescenți înecaţi în apele Siretului încercând să se salveze unul pe celălalt / Foto: Pixabay
Cinci copii s-au înecat în apele Siretului duminică, 1 august. Patru familii îşi plâng acum morţii. 

Tragedie fără margini în Bacău. Cinci copii s-au înecat duminică, 1 august,  în râul Siret, încercând să se salveze unul pe altul. Două victime aveau 14 ani, alte două victime erau în vârstă de 17 ani, iar o alta avea 18 ani. Adolescenţii erau prieteni de mici, iar doi dintre ei erau fraţi. În urma lor, au rămas acum patru familii distruse de durere şi un sat întreg în doliu, scrie Observator.ro

"Pe rând au intrat să-l scoată unul pe altul şi-au murit toţi cinci. L-am rugat să stea la 3-4 metri de mal.", a mărturisit unul dintre părinți.

VEZI ȘI: Tragedie: Cinci adolescenți s-au înecat în apele Siretului

 

Filmul tragediei

Alin, Andrei, Costel, Răzvan, și Eduard sunt numele celor cinci prieteni care şi-au dat viaţa încercând să se salveze unul pe altul. Băieţii erau din comuna Bahna şi veniseră cu bicicletele, să se scalde în Siret, la o distanță de 12 kilometri de casă. În total la scăldat au plecat 8 copii. Când să plece spre casă, doi dintre ei au alunecat pe mal şi au strigat după ajutor. Prietenii lor s-au întors din drum și au format un lanţ uman, încercând să-i tragă afară, dar au căzut, rând pe rând, în apă. Au încercat să îi salveze pe cei doi, dar au sfârșit și ei înecați în apele Siretului. Alexandru, unul din tinerii pe care au încercat să-l salveze, şi Cosmin, ultimul din lanţ, au fost singurii care au scăpat cu viaţă.

Tragedia s-a întâmplat la marginea localităţii Cotu Grosului din Bacău, într-o zonă periculoasă a Siretului. Acolo, râul aparent liniştit ascunde în adâncuri curenţi extrem de puternici, spun localnicii.

Unul dintre copii nu știa să înoate

Andrei, unul dintre băieţii care au murit încercând să-şi salveze prietenii nici măcar nu ştia să înoate. Tatăl  său spune că l-a avertizat înainte să nu se apropie de apă.

"S-a întâlnit cu băieţii, s-au anunţat unul pe altul să se ducă să se scalde. El a cerut voie lu mamă-sa, ea nu l-a lăsat, şi i-am zis: lasă-l că e cuminte, nu face nimic că mă ascultă. Şi de data asta nu m-a ascultat.", s spus Ioan Crenganiş, tatăl lui Andrei.

O familie a pierdut doi copii, doi fraţi de 14 şi 17 ani. În total, patru familii își plâng morții acum. 

VEZI ȘI: Un tânăr de 19 ani s-a înecat la Costinești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel