Cine sunt cei 4 elevi care au murit într-un atac armat la o şcoală din SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Iată cine sunt cei patru tineri care au murit împuşcaţi după un atac armat la un liceu din Michigan. 

Un tânăr de 15 ani a deschis marţi focul într-un liceu din nordul Statelor Unite, făcând patru morţi în rândul elevilor şi cinci răniţi, printre care un profesor, a anunţat poliţia locală, citată de AFP şi Reuters.

Presupusul trăgător, elev la aceeași instituţie, a fost arestat şi nu a oferit explicaţii cu privire la faptele sale, a declarat Michael McCabe, un responsabil al poliţiei din Oxford, statul Michigan, transmite Agerpres. El va fi audiat de către oamenii legii pentru a se stabili de ce a recurs la acest gest.

Elevul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a folosit un pistol semiautomat Sig Sauer SP 2022 de calibrul 9 mm, cumpărat vineri de tatăl său, zi a marilor promoţii de Black Friday, potrivit poliţiei.

"A venit în mod clar pentru a omorî oameni", a declarat miercuri şeriful Bouchard pe CNN, subliniind că atacatorul a tras cel puţin 30 de gloanţe.

"El a tras asupra oamenilor de foarte aproape, vizând adesea capul sau pieptul", a adăugat el. VEZI CONTINUAREA AICI

Cine sunt cei patru tineri care au murit 

Prietenii, familiile, dar şi colectivul liceului din Michigan, unde a avut loc atacul, plâng acum dispariţia celor patru elevi. 

Aceştia sunt Tate Myre, în vârstă de 16 ani, Madisyn Baldwin, 17 ani, Hana St. Juliana, 14 ani, şi Justin Shilling, 17 ani.

Tate Myre juca fotbal în echipa liceului încă din primul său an. Conform profesorilor, acesta nu excela doar pe terenul de fotbal, ci şi din punct de vedere academic, el având rezultate extrem de bune la cursuri. 

⁠Madisyn Baldwyn era în ultimul an de liceu şi fusese acceptată deja la mai multe colegii, la unele dintre ele cu bursă integrală. Baldwin era o artistă, îi plăcea să deseneze, să citească şi să scrie, a declarat familia celor de la CNN.

Hana St. Juliana era membru al echipei de baschet feminin de la Liceul Oxford. "Nu vom uita niciodată bunătatea ta, personalitatea blândă şi pasiunea pentru joc", a scris echipa de baschet a liceului pe Twitter. ⁠

Justin Shilling lucra la Anita's Kitchen. "Era un angajat model, prieten devotat şi co-căpitan al unei echipe de bowling. Era o plăcere să fii lângă el. Suntem alături de familie şi prieteni în aceste momente dificile", au scris reprezentanţii firmei unde lucra. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de CNN (@cnn)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel