Cine sapă coaliția de guvernare PSD - PNL. Dîncu avertizează: Pericole majore în apropierea alegerilor
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
Vasile Dîncu avertizează cu privire la pericolele care sapă coaliția de guvernare din interior. 

Sociologul Vasile Dîncu atenționează că partidele mari PNL și PSD ar fi cele care ar putea destabiliza clasa politică în contextul alegerilor din 2024, pentru că și-ar arunca vina unul în curtea celuilalt și, în același timp, ar încerca fiecare în parte capitalizarea reușitelor. 

”Cu siguranță, climatul politic nu va fi unul liniștit în viitor chiar dacă, în acest moment, coaliția de guvernare funcționează bine. (...) Nu va fi atât de simplu. Eu cred că va fi o negociere destul de dură după mai 2023 și nu numai legat de împărțirea de ministere. Eu știu că nu s-a stabilit să se împartă ministerele când am discutat la coaliție, era vorba despre niște mici schimbări care să aibă loc, dar evident că vor fi lucruri care țin de apropierea alegerilor și atunci fiecare va încerca să capitalizeze. În al doilea rând, este vorba despre bătălia privind responsabilitățile, pentru că în momentul în care 75% - 80% din populație consideră că lucrurile merg prost, cineva trebuie să fie de vină. Atunci, marea bătălie va fi pentru cine este vinovat pentru asta și acest lucru s-a întâmplat și în negocierea continuă din coaliție de până acum. Eu am văzut o licitație, de exemplu - și asta nu ar putea să funcționeze în viitor- o licitație oarecum indecentă la pensii când PNL a criticat PSD și au vrut să-l dea jos pe prietenul meu, Marius Budăi, pentru că cerea creșterea pensiilor, în timp ce ei spuneau că nu se poate. După aceea a ieșit președintele Klaus Iohannis și a spus 15%! Ei se înțeleseră în jur de 10%. Această competiție de a încerca preluarea meritelor de la unul la altul sper că va fi negociată ca să nu se mai întâmple în viitor, pentru că sunt pericole majore în apropierea alegerilor ca să se rupă o coaliție pornind de la aceste lucruri” a spus sociologul Vasile Dîncu, în interviul acordat DCNews. 

Citește și: EXCLUSIV  Se caută valuri emoționale înainte de mega-anul electoral 2024. Vasile Dîncu, scenariu despre candidații iepure și temele balon de încercare

Marcel Ciolacu, cel puțin declarativ, susține continuarea coaliției de guvernare chiar și după 2024. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu nu este gata doar să preia Guvernul în mai 2023, dar și să continue după 2024 în formula coaliției largi. Prezent la Zalău, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut declarația la care prea puțini se așteptau în condițiile în care, în ultima vreme, se tot vorbește despre unele neînțelegeri în coaliție sau chiar despre eventuala rupere a coaliției de guvernare din considerente pur electorale. Declarația de astăzi a lui Marcel Ciolacu vine să spulbere toate zvonurile, fiind o adevărată surpriză pe scena politică. El ar dori, dacă și electoratul vrea, să continua sub formula unei coaliții largi și după alegerile din 2024. 

Citește aici continuarea: Ciocniri în coaliție? Marcel Ciolacu, declarația care schimbă scena politică. Oferta fără precedent făcută de liderul PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel