Data actualizării:
Data publicării:

Cine merge alături de Kamala Harris pentru președinția Americii? Lista scurtă: Ei sunt cei trei care-i trec astăzi pragul vicepreședintei Americii/ FOTO

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Trei oameni îi trec astăzi pragul domiciliului Kamalei Harris. 

Vicepreședintele Kamala Harris, candidată în cursa pentru președinția Statelor Unite ale Americii, în locul lui Joe Biden și împotriva lui Donald Trump, își caută candidatul pentru funcția de vicepreședinte. Astăzi, are trei persoane de top cărora le va lua interviu acasă, la domiciliul său. 

Cei trei care-i trec pragul vicepreședintelui Kamala Harris sunt Tim Walz, guvernatorul Minnesotei, Mark Kelly, senator american de Arizona și Josh Shapiro, guvernatorul Pennsylvaniei. Toți trei o vor vizita pe Kamala Harris la domiciliul din Washington, D.C.

Kamala Harris ar urma să aleagă între cei trei în mai puțin de 24 de ore. Luni ar urma să ia decizia, ca marți să apară deja în Philadelphia alături de cel care o va susține și de care va merge umăr la umăr în candidatura pentru președinția Americii, arată Reuters. 

Cei trei, de pe lista, scurtă, verificați atent

Înainte ca aceste trei nume să apară în spațiul public, ele ar fi fost atent verificate de echipa Kamalei Harris, inclusiv de către fostul procuror general Eric Holder, a cărui firmă de avocatură Covington & Burling LLP a analizat finanțele și trecutul celor trei potențiali colegi de candidatură. Fiecare ”finalist” a ajuns pe masa lui Harris cu prezentări amănunțite. 

Decizia pe care urmează să o ia Kamala Harris este una dintre cele mai importante din cariera sa politică. Democrata a intrat târziu în cursa pentru funcția de președinte al Statelor Unite, după retragerea lui Joe Biden, așa că această campanie este una în grabă pentru candidata care aleargă să-l prindă din urmă pe Donald Trump. 

Josh Shapiro este văzut ca preferat, dar este și cel mai criticat. El s-a confruntat cu critici aspre din partea stângii, în special a grupurilor progresiste și a activiștilor pro-palestinieni, pentru că și-a exprimat sprijinul pentru Israel, dar și pentru cum a gestionat protestele declanșate de războiul din Fâșia Gaza. De asemenea, a fost pusă sub semnul întrebării, în ceea ce-l privește pe Shapiro, gestionarea unei plângeri de hărțuire sexuală. În plus, grupurile sindicale l-au criticat pentru apelurile de a extinde programele de vouchere prin care taxele locale ar ajunge la școlile private. 

Josh Shapiro

Și Mark Kelly a fost criticat, pentru că s-ar fi opus legii care încuraja organizarea sindicală. Shawn Fain, președintele UAW, a declarat că, în ciuda sprijinului pentru Kamala Harris, sindicatul său de 370.000 de membri nu îi va susține pe Kelly sau Shapiro. 

Mark Kelly

Tim Walz a devenit favoritul progresiștilor și al grupurilor de tineret care se bucură de atacurile sale asupra lui Donald Trump.

La 60 de ani, Walz este cu doar un an mai în vârstă decât Kamala Harris, dar criticii spun că arată mult mai în vârstă. Walz a răspuns la această critică pe X, spunând că arată așa pentru că a fost profesor de liceu și ”a supravegheat sala de mese timp de 20 de ani. Nu părăsești acel job cu toate firele de păr pe cap, credeți-mă”. 

Tim Walz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel