Cine-l vrea, cu orice preț, pe Mircea Geoană la Cotroceni? Elena Cristian: Avem informații că sunt anumiți oameni...
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Cine l-ar finanța pe Mircea Geoană în campania pentru prezidențiale? 

Conform unui sondaj realizat de INSCOP, Mircea Geoană conduce în preferințele electoratului pentru alegerile prezidențiale, cu 26,7% din intențiile de vot. Pe locul doi se află președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, cu 17,8%. Liderul USR Elena Lasconi, Diana Șoșoacă de la SOS România, liderul PNL Nicolae Ciucă (11,9%) și liderul AUR George Simion (11,2%) completează clasamentul, potrivit euronews.ro.

Mircea Geoană nu și-a anunțat oficial candidatura la alegerile din 24 noiembrie, dar există suspiciuni cum că, în cazul în care s-ar decide să se înscrie în cursa pentru prezidențiale, ar avea susținere financiară de unde nu se așteaptă nimeni. În acest sens, analistul economic Elena Cristian (DCBusiness) a venit cu explicații în direct la România TV:

"De unde bani? O asemenea campanie costă! Partid nu are în spate, societate civilă nu are în spate iar din salariu nu faci campanie, oricât de mare ar fi" - a spus moderatoarea emisiunii din platou.

Elena Cristian a confirmat: ”Cu siguranță. Clar că o campanie pentru prezidențiale nu poate fi dusă din salariu. Eu sper că Mircea Geoană va explica proveniența fondurilor de campanie pentru că vorbim de sume foarte mari. Pe de altă parte, însă, mai avem trei luni până la alegerile prezidențiale. În acest moment, cele două mari partide nu și-au anunțat candidații. Cred că suntem unicat în lume - cu trei luni înainte de alegeri nu știm cine candidează. Avem indicii, dar oficial nu au fost lansate candidaturile. Nici PNL-ul... chit că Nicolae Ciucă a spus că va candida, dar oficial nu a fost lansată candidatura, nici de la PSD nu știm cine va candida... se spune că până la urmă va fi propus Marcel Ciolacu...

Până una alta, Mircea Geoană profită de acest mister și merge acolo unde își poate face campanie electorală. Știu că este susținut de mediul de afaceri. Noi avem informații că sunt anumiți oameni de afaceri care își doresc ca Mircea Geoană să ajungă la Cotroceni. Nu știu de ce-și doresc acești oameni să-l susțină pentru că președintele nu poate să dea apartamente de 35.000 de euro, drumuri nu poate face, dobânzile nu le poate tăia - nu intră în prerogativele președintelui, nici ale primului ministru în cazul ăsta.  Cu siguranță, ca în orice campanie electorală, sunt oameni care își doresc un candidat sau altul”. 

Potrivit aceluiași sondaj, aproape trei sferturi dintre români spun că în mod cert vor merge la vot. Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că ”sigur nu” voi merge la vot şi 10 ”sigur da” voi merge la vot, 6.2% dintre români au ales 1, 0.2% au ales 2, 0.5% au ales 3, 0.8% au ales 4, 5% au ales 5, 1.8% au ales 6, 3.2% au ales 7. 4.4% indică 8, 3.9% - 9 şi 73.4% - 10. 0.6% reprezintă ponderea non-răspunsurilor.

Următoarele alegeri prezidențiale din România se vor desfășura la data de 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie 2024 (Turul II).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel