Cine l-ar putea înlocui pe Putin, dacă va fi înlăturat de la putere. Bogdan Chirieac: Numai ei pot să decidă! Putin luptă pentru propria supraviețuire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin, înlăturat de la putere. Cine i-ar putea lua locul în acest caz. Bogdan Chirieac: Numai ei pot să decidă! Putin luptă pentru propria supraviețuire / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, înlăturat de la putere. Cine i-ar putea lua locul în acest caz. Bogdan Chirieac: Numai ei pot să decidă! Putin luptă pentru propria supraviețuire / Foto: Kremlin.ru
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre planurile lui Vladimir Putin în Ucraina.

Bogdan Chirieac a vorbit în cadrul emisiunii Raport de zi de la Realitatea Plus despre situația din Ucraina și planurile lui Vladimir Putin. Totodată, analistul politic a spus și cine îi va lua locul liderului de la Kremlin în cazul în care acesta va fi înlăturat de la putere.

Bogdan Chirieac: Putin va merge până la capăt

"Domnule Chirieac, Putin vrea să cucerească Donbasul până de Paște, nu se anunță niciun armistițiu până în momentul de față, de sfintele sărbători. Până unde merge ura lui Vladimir Putin?", l-a întrebat Ana Maria Păcuraru pe Bogdan Chirieac.

"Exact cum ați spus dumneavoastră, până când va putea să prezinte o oarecare victorie poporului său, după ce a pierdut 60 de mii de oameni, morți și răniți, conform anumitor precizări, și o bună parte din armata pe care a trimis-o acolo. Sigur, a provocat suferințe imense, distrugeri pentru civili, fără doar și poate, deci au fost tragedii dacă mă întrebați din acest punct de vedere, nu e niciun fel de îndoială. Putin va merge până la capăt. Singura preocupare a lumii civilizate este dacă va folosi arme nucleare tactice sau nu, sau chimice, sau biologice, în rest, va încerca cu tot ce are, chiar dacă este evident că tehnologia rusească este mai veche cu 3-4 decenii față de tehnologie occidentală, ucide chiar și cu cea veche și va ucide la întâmplare. Va folosi tot, nu va lăsa chiar nicio piatră. Nu ține seama de Paște, deși se dădea apărătorul creștinătății, deci va merge până acolo pentru că el, Putin, luptă pentru propria supraviețuire.", a spus Bogdan Chirieac.

Doi militari britanici, capturați de soldații ruși

"Și doi militari britanici care au fost capturați în Ucraina de către forțele ruse i-au cerut premierul Boris Johnson să îi ajute să ajungă acasă. Nu seamănă aceste practici de război cu cele ale teroriștilor, aici mă gândesc la ISIS, nu încalcă Convenția de la Geneva cu cele trei tratate?", a întrebat Ana Maria Păcuraru.

"Încalcă toate convențiile și ne aduce aminte de Germania nazistă că ISIS măcar este o adunătură neregulată de criminali, armata rusă e armată regulată, în uniformă și săvârșesc ceea ce vedeți că săvârșesc, deci nu este niciun fel de îndoială în legătură cu asta și vor merge până la capăt. Cât vor putea vor ataca, acum văd că și armata ucraineană este mai bine înarmată, primesc armament suplimentar de înaltă tehnologie, s-ar putea ca lucrurile să se întoarcă grav pentru Putin fiind că oligarhii de la Moscova nu sunt deloc mulțumiți de ce face Rusia și ce face regimul lui Putin. Oligarhii ruși, spre deosebire de oligarhii turci, de pildă, ei nu stăteau în Rusia, turcii stau în Turcia, ei stăteai pe iahturi, stăteau la Monaco, stăteau la Londra, stăteau la New York, nu mai au acum, sunt obligați să stea în Rusia și nu le place. Și aici e o problemă uriașă pentru Putin.", a răspuns Bogdan Chirieac.

Cine va fi cel care îi va lua locul lui Putin

"Credeți că dacă Putin este înlăturat el va fi înlocuit cu cel numit de clanul oligarhic?", a întrebat Ana Maria Păcuraru.

"Numai ei pot să decidă. Deci locuitorii să nu fie prea optimiști. Nu va fi un Barack Obama sau un Joe Biden, nu. Va fi tot un Putin, dar mai bine împachetat, va fi prezentat occidentului, să știți. Deci tot în zona asta va fi, mai departe să vedem, și Putin a fost foarte bine împachetat la început de ni se părea că se democratizează Rusia, numai că a stat 23 de ani la putere și rezultatul îl vedem.", a conchis analistul politic.

Rusia transmite că "mingea negocierilor e la Ucraina"

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunţat că a trimis un acord de pace Ucrainei şi aşteaptă un răspuns din partea Ucrainei. Bogdan Chirieac, analist politic, apreciază că este doar "o mişcare de propagandă a Rusiei". 

"În prezent, proiectul nostru de document care include formulări absolut clar elaborate a fost înmânat părţii ucrainene. Mingea este în curtea lor, aşteptăm un răspuns”, a declarat Peskov miercuri, potrivit Interfax.

TASS îl citează de asemenea pe Peskov: „Am spus în repetate rânduri că dinamica activităţii părţii ucrainene lasă de dorit, aşa că ucrainenii nu manifestă prea multă înclinaţie să intensifice procesul de negociere”.

Bogdan Chirieac afirmă, însă, că "în opinia mea, Putin nu doreşte să negocieze în mod real cu Zelenski. Asta fiindcă la orgoliul său, ar dori ca Joe Biden, Olaf Scholz, Emmanuel Macron, Boris Johnson, să stea la masă cu el şi să îl roage, să îl implore să facă pace în Ucraina. Lucru care nu se va întâmpla, sub nicio formă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel