Cine intră în cursa pentru Cotroceni? Bogdan Chirieac: Problema e şi la PSD şi la PNL. Candidaţii lor pierd stând pe tuşă
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac avertizează atât PSD, cât şi PNL, cu privire la cursa pentru fotoliul de la Cotroceni. Alegerile prezidenţiale vor avea loc la finalul anului, pe 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie. 

Conform surselor România TV, se pare că liberalii ar putea lua în calcul introducerea lui Eduard Hellvig, fostul șef SRI, în mediul politic. Inițial în calitate de președinte PNL, iar mai apoi în poziția de candidat pentru fotoliul de la Cotroceni.

Analistul Bogdan Chirieac a abordat acest subiect, într-o intervenție la România TV, prezentând viziunea sa asupra ultimelor calcule de la vârful puterii.

Ciucă în cursa de linie. Iohannis în avionul privat. Nu l-a avut "la inimă" să-l ia în avion, dar l-a luat la NATO

"Acum nu știu dacă domnul Iohannis a avut vreodată pe cineva la inimă, nu știu dacă cunoaște conceptul. Dacă nu l-ar mai vrea pe Nicolae Ciucă, de ce l-a luat la NATO să-l prezinte personal liderilor Alianței Nord-Atlantice? Nu era în fișa postului să-l ia cu domnia sa la Washington. Ministrul Apărării, Ministrul  de Externe și Șeful Statului Major au plecat să prindă legătura la Paris pentru Washington. Ciucă, general fiind, mai precaut, a plecat mai din timp. Cu cursa de linie, da, e adevărat. Adică, nu l-a suportat în avionul privat, acela cu piscină și cu teren de golf cu care circulă domnul Iohannis. Totuși, dacă nu l-ar dori și nu ar fi vrut să dea un semnal partidului, atunci nu-l mai invita. Așa mă gândesc", a spus Bogdan Chirieac.

Poate fi Eduard Hellvig candidatul PNL?

"Ar putea să fie domnul Eduard Hellvig un candidat? Eu cred că ar putea, dar nu cred că domnia sa își dorește lucrul acesta. Cred că își dorește să intre în politică la un moment dat. Îl văd pe Eduard Hellvig ca pe un om inteligent, un om implicat, un om care și-a făcut treaba, mai ales la SRI când a desființat protocoalele crimei, protocoalele între fostul SRI, DNA, Parchetul General și Înalta Curte. Dânsul le-a denunțat, după nu știu câți ani de MCV", a afirmat Bogdan Chirieac.

Când poate intra Hellvig în cursă

"Hellvig a readus democrația și parlamentul României, anul trecut, a renunțat la democrație, fiindcă a rebăgat SRI în anchetele penale. O lege dată de PSD-PNL. Dacă se retrage Nicolae Ciucă, atunci poate intra Hellvig. Totuși, Nicolae Ciucă nu a dat niciodată sentimentul că s-ar retrage. Dânsul spune de vreo 6 luni de zile că dacă partidul îi va cere să candideze, domnia sa va candida. Oricum, cred că au și congres. Problema este și la PSD și la PNL. Dacă nu-și fac mai repede congresele, practic candidații lor pierd stând pe tușă. În cazul lui Nicolae Ciucă, în contextul atacului acesta continuu asupra personalității sale, și asupra poziției de candidat, e important să faci congres cât mai repede și să spui care e candidatul. Că e Ciucă, că e Hellvig, că e Rareș Bogdan, că e Bode, trebuie să știm cine e candidatul. În partea cealaltă, la PSD, este exact același lucru. Amânarea pe care o face Marcel Ciolacu dă loc speculațiilor. Poate că PSD-ul l-ar putea sprijini pe Eduard Hellvig. Eu mai știu acum ce e posibil", s-a întrebat retoric, în final, Bogdan Chirieac. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel