Data actualizării:
Data publicării:

Cine ia maşina la divorţ, dacă unul o conduce, iar celălalt o deţine

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Matheus Bertelli, Pexels
Fotografie de la Matheus Bertelli, Pexels

După un divorț amiabil la capătul a două decenii de căsnicie, doi foști soți s-au întâlnit totuși în fața judecătorilor. 

Fosta soție a cerut emiterea unei ordonanțe președințiale prin care automobilul familiei să îi revină, până la finalizarea dosarului de partaj.

O.F.N. a arătat că automobilul fusese cumpărat de ea în 2019, fiind înmatriculat pe numele ei. Ca urmare, tot ea plătește impozitul, asigurarea ori inspecția tehnică periodică, dar cel care folosește în exclusivitate automobilul este fostul soț, M.S.N. În replică, fostul soț a invocat faptul că femeia ar putea înstrăina automobilul, care face parte din averea comună dezbătută la partaj.

De altfel, a arătat bărbatul, doar el deține permis de conducere, deci transferul automobilului nu și-ar avea rostul.

Conform legii, ordonanța președințială poate fi emisă în cazul unor cazuri grabnice, dispunându-se măsuri provizorii fără a se judeca fondul disputei. O.F.N. solicitase acordarea automobilului temporar, până la soluționarea partajului, magistrații Judecătoriei constatând astfel îndeplinirea condiției vremelniciei măsurii.

În schimb, judecătorii au apreciat că nu sunt îndeplinite condițiile nejudecării fondului și a urgenței.

„Instanța consideră că nu suntem în situația necesității păstrării unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, întrucât bunul deţinut de pârât nu poate fi vândut de acesta până la soluţionarea dosarului de partaj, actele de proprietate fiind pe numele reclamantei. De asemenea, nu este incidentă nici situația înlăturării piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări. Cu privire la prevenirea unei pagube iminente, reclamanta nu a putut aduce argumente pertinente, situaţie evidentă din moment ce aceasta nu are permis de conducere, astfel încât lipsa folosinţei autoturismului nu poate constitui un motiv justificat pentru urgenţa cererii”, au argumentat judecătorii respingerea cererii depuse de O.F.N.

Femeia a contestat decizia magistraților, cazul intrând pe rolul Curții de Apel, scrie Ziarul de Iaşi

Fetița cu doi tați. Decizia inedită a judecătorilor din Iași

O fetiță din Iași are doi tați, după o decizie a judecătorilor ieșeni. Totul după ce magistraţilor Judecătoriei Răducăneni li s-a cerut să stabilească dacă o copilă din Costuleni poate avea doi taţi, scrie Ziarul de Iași. Aceștia avut nevoie de o singură discuţie în camera de consiliu pentru a spune că da, se poate.

La sfârşitul lunii trecute, C.B. s-a adresat Judecătoriei Răducăneni solicitând delegarea autorităţii părinteşti asupra fetiţei sale de 12 ani către fiul său mai mare. Bărbatul a arătat că îşi îngrijeşte singur cei trei copii, soţia sa fiind plecată în Franţa din februarie şi aflându-se în divorţ de ea. Săteanul urmează să plece el însuşi în Italia timp de trei luni, pentru a munci, aceasta fiind singura variantă pentru a-şi întreţine familia.

C.B. a arătat că şi în varianta în care ar munci undeva prin ţară, tot nu ar putea ajunge acasă mai des de o dată pe lună, fiind deci nevoie de un bărbat în casă. C.B. mai fusese plecat în străinătate în aprilie, înainte de Paşte, cu ocazia respectivă fiul său mai mare ocupându-se de fată. Nu era de altfel prima oară. În mai multe rânduri, tânărul jucase rolul singurului părinte pentru fraţii săi, atunci când atât tatăl, cât şi mama sa fuseseră plecaţi la muncă în străinătate.

Interpelat de judecători, acesta s-a declarat de acord cu propunerea tatălui său. În vârstă de 21 de ani, fiul mai mare al lui C.B. lucrează în sat, ca vânzător. El a arătat că atunci când el se află de serviciu, sora sa poate rămâne în grija celuilalt frate, în vârstă de 18 ani. La Judecătorie a fost audiată şi fata, elevă în clasa a V-a, aceasta arătând că se înţelege bine cu fratele său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel