Cine ia decizia de a trimite mesajul RO-ALERT și ce trebuie să faci atunci când îl primești
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.  

Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.

Deși aceste mesaje RO-ALERT sunt necesare, nu de puține ori s-a întâmplat ca românii să se revolte pentru ele și pentru faptul că sunt deranjați sau speriați de aceste alerte. 

De curând, la finalul lunii februarie, un mesaj RO-ALERT declanșat la 2:00 noaptea a revoltat din nou oamenii din mai multe orașe din țară, și așa speriați de amenințarea cutremurelor din ultima vreme, iar rețelele de socializare s-au umplut de mesaje, care mai de care mai acide. 

În acest context, DC Medical a luat legătura cu IGSU - Inspectorarul General pentru Situații de Urgență pentru a afla în ce condiții ce emite un mesaj RO-ALERT, cine îl trimite și care sunt riscurile luate în calcul în ceea ce privește populația.

VEZI CONTINUAREA PE SITE-UL DC MEDICAL!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel