Cine este Ramona Mănescu, noul ministru al Afacerilor Externe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Noul ministru al Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a depus astăzi jurământul pentru noua funcție. 

Ramona Mănescu, numită de președintele Klaus Iohannis în funcția de ministru al Afacerilor Externe, a mai deținut în trecut o funcție în Executiv, ocupându-se de portofoliul Transporturilor din 2013 până în 2014 în Guvernul Ponta. Aceasta a fost și europarlamentar PNL, în prezent fiind în ALDE.

Ramona Mănescu a devenit miercuri moul ministru al Afacerilor Externe, după remanierea Guvernului PSD-ALDE și respectiv schimbarea lui Teodor Meleșcanu din această funcție. Mănescu, politician din Constanța, a depus, miercuri, jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție.

Portofoliul de la Ministerul Afacerilor Externe aparține ALDE

Ramona Mănescu a fost membră a Partidului Național Liberal din anul 1990 până în 2017, când s-a alăturat ALDE. Aceasta a deținut funcția de ministru al Transporturilor în perioada 2013-2014, în guvernarea Victor Ponta.

Mănescu a fost europarlamentar ales pe listele PNL din 2007 în trei legislative europene, până în 2019. În Parlamentul de la Bruxelles, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.

În 2014, Ramona Mănescu a fost audiată în dosarul privind accidentul aviatic din munţii Apuseni, în care au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Ministerul Transporturilor, condusă la acea dată de Ramona Mănescu, a făcut, împreună cu experţi de la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) şi Şcoala Superioară de Aviaţie, un raport privind cauzele accidentului aviatic din munţii Apuseni şi respectarea procedurilor.

Ce avere are Ramona Mănescu

Ea mai ocupă și o poziție de membru în Consiliul Director al Institutului de Politici Liberale I.C Brătianu. Mănescu, născută la 6 decembrie 1972, este de formaţie jurist.

În declarația de interes financiar depusă la Parlamentul European în 2018 aceasta a trecut că în perioada 2009-2013 a câștigat între 5.000 și 10.000 de euro brut lunar ca eurodeputat iar ca ministru al Transporturilor a câștigat un salariu brut lunar între 1.000 și 5.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel