Data actualizării:
Data publicării:

Cine este noul şef al forţelor aerospaţiale rusești după ce 'Generalul Armaghedon' a dispărut în timpul revoltei Wagner

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Grupul de mercenari Wagner și-a deschis centre de recrutare în 42 de orașe ale Rusiei / Foto: Pexels
Grupul de mercenari Wagner și-a deschis centre de recrutare în 42 de orașe ale Rusiei / Foto: Pexels
Rusia a numit un nou şef interimar al forţelor sale aerospaţiale pentru a-l înlocui pe generalul Serghei Surovikin, care a dispărut din prim-plan după o scurtă revoltă a mercenarilor Wagner împotriva conducerii armate în iunie, a informat miercuri agenţia de presă de stat RIA, citată de Reuters.

În timpul revoltei din 22-24 iunie, Surovikin, care a comandat la un moment efortul general de război al Rusiei în Ucraina - ceea ce Moscova numeşte o 'operaţiune militară specială' - a apărut într-un video, arătând inconfortabil şi fără însemne, îndemnându-l pe liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, să se retragă.

De la revoltă, care a fost încheiată prin negocieri şi un acord, instituţii de ştiri neconfirmate din Rusia şi străinătate au spus că Surovikin a fost investigat pentru posibilă complicitate la revoltă şi ţinut în arest la domiciliu.

'Fostul şef al Forţelor Aeriene şi Spaţiale Ruse, Serghei Surovikin, a fost eliberat din funcţie, în timp ce generalul-colonel Viktor Afzalov, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, acţionează temporar în calitate de comandant şef al Forţelor Aeriene', a declarat o sursă anonimă pentru RIA.

Citește și - Ce va face Putin cu Serghei Surovikin, 'Generalul Armaghedon' al Rusiei, după ce l-a arestat la domiciliu

Serghei Surovikin şi-a câştigat porecla de 'Generalul Armaghedon' în timpul intervenţiei militare a Rusiei în Siria. El a fost pus la conducerea operaţiunilor militare ruse în Ucraina în octombrie anul trecut, dar în ianuarie acest rol i-a fost predat generalului Valeri Gherasimov, şeful Statului Major, iar Surovikin a fost numit adjunct al lui Gerasimov. 

Citește și - Prigojin a ajuns în Africa. Șeful Wagner anunță „eliberarea“ continentului / Primul mesaj al liderului mercenarilor / video

A apărut primul mesaj video transmis de șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

Conform imaginilor, Prigojin se află în Africa, iar în videoclip vorbește despre Rusia care „eliberează” continentul și despre modul în care Wagner abordează grupurile teroriste din regiune și dorește să-și sporească prezența în Africa, conform SkyNews.

Ulterior, Prigojin împărtășește detalii despre recrutarea Wagner și împărtășește un număr de telefon pentru cei care doresc să se alăture.

Videoclipul, distribuit pe canalele Telegram afiliate grupului Wagner, este primul mesaj video pe care Prigojin l-a postat de la rebeliunea Wagner împotriva Moscovei.

Alte filmări, care păreau să-l arate pe Prigojin în timp ce întâmpina mercenarii în Belarus, au fost distribuite în iulie. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel