Cine este Nicolae Moga, noul ministru de Interne din Guvernul Dăncilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Nicolae Moga a depus astăzi jurământul pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne. Propus de Viorica Dăncilă, numit prin decret astăzi de Klaus Iohannis, Nicolae Ioga preia mandatul de ministru de Interne de la Carmen Dan. 

Nicolae Moga, noul ministru de Interne, este senator PSD de Constanța. Se află la al treilea mandat. În 2008, a obținut primul său mandat de senator în Parlamentul României, fiind apoi numit vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică si Siguranţă Naţională. În 2012, a mai obținut un mandat de senator, iar acum se află la al treilea. 

Experiență

Nicolae Moga a început munca în 1977, în poziția de șef lot la Energomontaj Turceni, iar din 1980 a fost șef de brigadă, coordonator lucrări de construcții montaj ecluzele Năvodari și Cernavodă - Energomontaj Năvodari. Între 1986 și 1991, a fost director adjunct Management - Energomontaj CNE Cernavodă, sectorul Termocentrale Electrice, iar apoi a fost numit, între 1991 și 1993, subprefect al județului Constanța. Până-n 2000, din 1996, a fost președintele televiziunii Neptun Constanța. De altfel, Nicolae Moga a mai deținut funcția de subprefect al județului Constanța și între 2003-2004, scrie Mediafax.

Nicolae Moga este membru PSD din 2003. 

Studii


Nicolae Moga a fost cursant, între 1973 și 1977, al Facultății de Energetică, Specializarea Centrale Termoelectrice din cadrul Institutului Politehnic București, a făcut studii studii postuniversitare de management și finanțare Locală, între 2002-2004, la Universitatea Ecologică București, între 2002 și 2006, a făcut Facultatea de Drept și Științe Juridice din cadrul Universității Ecologice București, iar în 2011 a absolvit Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel