Cine este Irina Radu, noul președinte al SRTv
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a admis, la 10 mai, cu 304 voturi "pentru" și opt "împotrivă" propunerea de numire a Irinei Radu în funcția de președinte - director general al SRTv. Parlamentarii liberalii nu au participat la vot.

Irina Radu este licențiată în Litere și a urmat mai multe cursuri de specializare: Managementul relațiilor cu clienții și cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general, la Open University Business School; Jurnalism și Comunicare, la California State University; Jurnalism, la Fundația Britanică Thomson.

Potrivit site-ului tvr.ro, Irina Radu are o lungă experiență la TVR, fiind, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iași, producător și prezentator al Jurnalului TVR, redactor-șef la Știri, realizator de emisiuni.

Din 2013, ocupă funcția de coordonator cu atribuții de director la Direcția Programe, la TVR.

În 2004, a devenit director al canalului TVR1. A mai fost director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurtă perioadă, director Evenimente Speciale, redactor-șef al Redacției Copii-Tineret.

A mai fost producător general al Festivalului Cerbul de Aur (2000 și 2001), iar în 2003, 2004 și 2005 a fost directorul festivalului.

În intervalul 1998-2002, a fost și membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române.

A obținut premiul APTR pentru emisiunea "Culise", în 2000, și pentru Festivalul Cerbul de Aur, în 2003. În 2001, a primit premiul World Vision pentru reportaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel