Cine este Gabriel-Cătălin Şopandă, noul ambasador al României în Ungaria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Gabriel-Cătălin Şopandă a fost numit ambasador al României în Ungaria, conform unui decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. 

Gabriel-Cătălin Şopandă a mai ocupat de-a lungul timpului și alte funcții importante. În anul 2016 el a fost numit ambasadorul României în Republica Turcia. Totodată, el a ocupat, pe rând, funcţiile de adjunct al Şefului de misiune la Ambasada României din Israel - în perioada 2014-2016, prim-colaborator şi şef al secţiei politice, în cadrul Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, din 2009 până în 2014, respectiv director de cabinet al ministrului afacerilor externe al României, între anii 2007-2009.

Din 2002 până în 2007 Şopandă a lucrat în cadrul secţiei politice al Ambasadei României în Regatul Belgiei. Şi-a început cariera diplomatică în 2000, în cadrul Direcţiei Afaceri Consulare şi al Direcţiei Generale pentru Afaceri Europene. De-a lungul carierei sale diplomatice, a acordat un interes deosebit subiectelor care vizează regiunea Orientului Mijlociu şi Africii de Nord, politica de dezarmare şi neproliferare, relaţia trans-atlantică şi afacerile europene.

Gabriel-Cătălin Şopandă deţine titlul de doctor în economie, acordat de Academia Română, a finalizat un program de master în afaceri internaţionale (Global Master of Arts), în cadrul Şcolii Fletcher pentru Drept şi Diplomaţie, Universitatea Tufts, şi un program de licenţă în drept şi relaţii internaţionale, la Universitatea Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel