Data publicării:

Cine este Florin Barbu, propus ca ministru al Agriculturii

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Florin Barbu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Membrii comisiilor de specialitate au avizat nominalizarea lui Barbu pentru portofoliul de la Agricultură cu 29 de voturi 'pentru', 7 voturi 'împotrivă' şi nicio abţinere.

Florin - Ionuţ Barbu s-a născut la 4 septembrie 1980.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Marketing la Universitatea din Craiova, în 2003 şi studii de masterat la Academia de Studii Economice, Bucureşti, în 2007. A obţinut titlul de doctor în economie la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, în 2015, conform CV-ului.

A deţinut funcţiile de Inspector specialitate (2005-2006), şef Serviciu Constatare, impunere, control persoane fizice şi juridice (2006-2007) şi director (2007-2010) în cadrul Direcţiei Venituri din Primăria Municipiului Slatina, apoi director economic la Primăria Municipiului Slatina (2010-2014), director general la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) (2014-2020) şi director la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară OLT- ECO (2020).

Din decembrie 2020, a fost deputat în Parlamentul României, circumscripţia electorală nr.30 Olt, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci până în noiembrie 2021 şi preşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, din decembrie 2021, conform sursei citate.

VEZI ȘI: Miniștrii din Guvernul Ciolacu, audiați în comisiile parlamentare. Când are loc votul de învestitură / video 

Comisiile parlamentare îi vor audia, miercuri, pe miniștrii propuși de Marcel Ciolacu. 

Update: Începe audierea lui Ioan Marcel Boloș, pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Update: Adrian Veştea a primit aviz favorabil cu 37 de voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.

Update: Sorin Grindeanu a primit aviz favorabil cu 24 de voturi pentru și 6 voturi împotrivă. A fost și o abținere.

Update: Audieri miniştri. Florin Barbu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Membrii comisiilor de specialitate au avizat nominalizarea lui Barbu pentru portofoliul de la Agricultură cu 29 de voturi 'pentru', 7 voturi 'împotrivă' şi nicio abţinere.

Update: A început audierea lui Sorin Grindeanu, ministrul propus pentru Transporturi în Guvernul Ciolacu. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel