Cine este femeia care va deschide lista PNL - PSD la europarlamentare. Carieră solidă, în afara politicii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a precizat care sunt caracteristicile pe care le va avea femeia care va deschide lista comună PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare.

Premierul Marcel Ciolacu făcut precizări cu privire la persoana care va deschide lista comună a PNL- PSD pentru alegerile europarlamentare, despre care s-a vehiculat că este o femeie independentă.

”Am încurajat că atunci când nu aveți loc la masa deciziilor, unde sunt numai bărbați, să vă aduceți singure un scaun.

Mă bucur că prin ce faceți în ultima vreme ne obligați pe noi, bărbații, care suntem vremelnic decidenți politic, să construim o altă masă, mai mare, mai primitoare și mai echitabilă, în care nu există femei și bărbați, o masă la care să fie doar parteneri egali în realizarea unor politici sociale și economice viitale pentru dezvoltarea României. Știu că atunci când tratezi cu respect și acorzi încredere, răsăunsul și mai ales rezultatul muncii sunt impresionate. 

De acea, știu că am luat decizia corectă, atunci când am propus împreună cu președintele Nicolae Ciucă, ca în fruntea listei de la alegerile  europarlamentare a PSD și PNL să fie o femeie cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice”, a declarat premierul Marcel Ciolacu în cadrul Galei CONAF - ”Women in Economy”.

Femeile, în proporție de 50% în consultările guvernului cu mediul de afaceri

Totodată, în discursul său, liderul social democraților a citat un studiu recent realizat în România care a arătat firmele cu acționariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acționari doar bărbații.

“E drept au cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă față de companiile deținute în totalitate de bărbați. Din punctul meu de vedere și am să vorbesc și cu domnul ministru Boloș, ANAF-ul nu are ce să caute la aceste companii”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a precizat că, de acum, la toate consultările pe care le va avea cu reprezentanții mediului de afaceri va cere ca femeile să fie reprezentate în proporție de 50%.

“Mi se pare corect ca, dacă femeile antreprenor fac profituri mai mari decât bărbații, să aibă și drept de reprezentare egal!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Maia Sandu, în România. Ciolacu: Reconfirm sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel