Cine este "diavolul de pe umărul" lui Putin, un mare susținător al armelor nucleare ce ar putea prelua puterea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cine este "diavolul de pe umărul" lui Putin, un mare susinător al armelor nucleare / Foto: Captură video Realitatea Plus
Cine este "diavolul de pe umărul" lui Putin, un mare susinător al armelor nucleare / Foto: Captură video Realitatea Plus
Află în articol cine este rusul numit "diavolul de pe umărul" liderului de la Kremlin.

Tot mai des se zvonește că Vladimir Putin ar putea pierde puterea anul acesta, din cauza eșecurilor de pe frontul din Ucraina. Generalul Nikolai Patrușev, în vârstă de 71 de ani, este prezentat de luni bune ca un posibil succesor al liderului de la Kremlin. Mai mult, acesta ar putea fi omul care să se așeze la masa negocierilor de pace cu Ucraina în 2023 și să încheie un armistițiu, susțin unii analiști din Rusia, transmite Realitatea Plus.

Spre deosebire de ceilalți membri ai cercului restrâns al lui Putin, Nikolai Patrușev nu este un prieten apropiat al președintelui rus. Însă cei doi au în comun activitatea din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. Nikolai Patrușev a condus instituția din 1999 până în 2008, aceasta fiind doar una dintre cele cinci funcții pe care le-a preluat de la Putin.

Patrușev, numit "cel mai periculos om" din țară și "diavolul de pe umărul lui Putin"


De când a început războiul, Nikolai Patrușev a apărut drept unul dintre cele mai notabile personaje, alături de liderul cecen Ramzan Kadîrov și de fondatorul grupului de mercenari Wagner Group, Evgheni Prigojin. Un expert în politica rusă l-a descris ca fiind "cel mai periculos om" din țară și "diavolul de pe umărul lui Putin".

În cazul în care Patrușev va ajunge la conducerea Kremlinului, războiul va fi și mai agresiv, a mai susținut același analist. Patrușev ar fi cerut de mai multe ori ca Rusia să aibă dreptul de a folosi arme nucleare în conflicte locale. El a mai subliniat că acest conflict se va încheia doar atunci când "nazismul ucrainean" va fi eradicat 100%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel