Cine este deputatul britanic care este inculpat că ar fi indus 'anxietate' și a adresat 'injurii cu caracter rasist' unui bărbat din Bahrein - Video
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 05 iun 2023, 22:44
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Parlamentarul conservator britanic Robert Stewart a fost inculpat luni pentru comportament şi afirmaţii 'ameninţătoare', dintre care unele cu caracter rasist, a transmis poliţia metropolitană londoneză, scrie AFP.

Într-un comunicat, poliția a menționat că la data de 18 decembrie a primit informații de pe internet de la un bărbat care a pretins că a fost victima unei 'agresiuni verbale cu conotații rasiste' în cartierul Belgravia din Londra.

Conform presei britanice, este vorba despre Sayed Ahmed Alwadaei, un militant pro-democraţie în vârstă de 36 de ani, originar din Bahrein, care spune că a fost torturat în ţara sa.

Un video publicat de BBC îl înfățișează pe Robert 'Bob' Stewart (73 de ani) interpelat de un bărbat care îl acuză că a primit bani din Bahrein, la care deputatul Robert Stewart a răspuns: 'Întoarceţi-vă în Bahrein! Dumneavoastră îi luaţi banii ţării mele, plecaţi!'.

După anchetă, deputatul din circumscripţia Beckenham, din sud-estul Londrei, a fost inculpat pentru 'comportament sau afirmaţii ameninţătoare sau injurioase, cu o dimensiune rasială agravantă şi susceptibile de a antrena hărţuire, teamă sau anxietate', transmite Scotland Yard. Robert Stewart va trebui să răspundă acuzaţiilor în faţa justiţiei în data de 5 iulie. 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?