Data publicării:

Cine este de vină pentru "teroarea fiscală" și revolta contabililor. Bogdan Chirieac: Omoară economia României!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Protestul contabililor din întreaga țară pare să fie unul perfect justificat, spune Bogdan Chirieac.

Contabilii, economiștii și antreprenorii au organizat luni, 8 iulie, un protest în București pentru a atrage atenția asupra a ceea ce numesc „teroarea fiscală”, dar și în legătură cu faptul că măsurile au fost adoptate de guvern fără consultare publică, cu impact major asupra societății. Sub sloganul „Fără haos în legislația fiscală”, manifestația a trezit multe reacții în presă și nu numai. Analistul politic a vorbit despre nemulțumirile contabililor, în direct, la România TV:

"Concediile medicale au întârzieri mai mari de un an de zile. Și ce te faci când statul dă foarte multe minivacanțe pentru angajații din sectorul public? De pildă, de 1 Mai și de Paște au fost 7 zile. Dar în cele 7 zile când statul, inclusiv ANAF-ul, este în minivacanță, înseamnă că un contabil trebuie să lucreze zile calendaristice ca să umple acest hârtii aberante. Și mai sunt și alte aspecte.

Bogdan Chirieac: Nu ai de unde să iei atâția contabili, nu există în România atâția oameni

Ideea este că sunt aproape un milion de firme - a mai închis, tot domnul Boloș, cu "Ordonanța Ticăloșia", vreo 300.000 de microîntreprinderi - dar sunt firme de contabilitate care contra 100-150 de euro pe lună țin contabilitatea pentru 100 de firme. Și nu se îmbogățesc, nu fac o gaură în cer. Dacă vrei câte un contabil pentru fiecare firmă nu ai de unde să iei atâția contabili, nu există în România atâția oameni. Toate hârtiile astea aberante pe care le cere Ministerul de Finanțe - și totul pe incompetența unui ministru - dl. Marcel Boloș - nu pot fi completate, e concepția de la stat. Mai am nevoie de 100 de oameni? Mai angajează 100 de oameni! Pentru o firmă privată asta înseamnă faliment! Deci ei nu iau deloc în calcul faptul că fiecare companie din țara asta ar mai trebui să angajeze măcar un om pentru contabilitatea primară pe hârtiile pe care le cer ei.

În mod normal, într-o țară civilizată, ministrul de Finanțe, care a făcut asemenea blestemății economiei românești, pleca de mult. Acest om, domnul Boloș, omoară economia României. Vedeți că e toxic omul ăsta!", a spus Bogdan Chirieac.

Participanții la protest speră ca autoritățile competente să răspundă pozitiv cererilor lor și să inițieze reforme necesare pentru a stabiliza și clarifica legislația fiscală. Dialogul cu reprezentanții guvernului este văzut ca un prim pas important în acest proces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel