Cine este noul conducător al Ucrainei. Legăturile cu Iulia Timoșenko
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

După ultimele zile sângeroase din Ucraina, a fost ales un alt șef al statului, Aleksandr Turcinov.

Acesta a devenit sâmbătă președinte intermar în Ucraina. Aleksandr Valentinovici Turcinov este – înainte de toate – omul din umbra Iuliei Timoșenko.

Noul președinte a intrat în lumea politicii în 1993, când a fost ales consilier economic al primului ministru ucrainean de la acea vreme – Leonid Cucima. A pus bazele Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Ucraina, iar în 1994, a fondat partidul Hromada. Patru ani mai târziu a fost ales în Parlamentul ucrainean, dar, în 1999, a părăsit partidul pe care l-a fondat, pentru a i se alătura Iuliei Timoșenko, scrie Inprofunzime.md.

 După ceva timp, a fost ales din nou în Rada din partea partidului Iuliei Timoșenko. În 2005 a fost numit în funcția de șef al Serviciului Ucrainean de Securitate. În plus, în timpul campaniei electorale prezidențiale din 2010, Turcinov i-a acuzat pe Victor Iuscenko și pe Victor Ianukovici că au complotat pentru răsturnarea Guvernului condus de Iulia Timoșenko. După căderea Guvernului Timoșenko, Turcinov a fost numit prim-ministru interimar. Sâmbătă, 22 februarie 2014, politicianul a fost numit în funcția de președinte al Radei, ulterior președinte interimar, după demiterea lui Viktor Ianukovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel