Cine este Cornel Tăbăcaru. Cum lustruia pantofii regele sucurilor TEC / video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Cornel Tăbăcaru / Captură DCNewsTV
Cornel Tăbăcaru / Captură DCNewsTV
Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru a dezvăluit la emisiunea 'Interviuri care inspiră' de la DCNewsTV, moderată de Claudia Țapardel, cine este el, în spatele percepției publice.   

Întrebat de Claudia Țapardel în cadrul emisiunii 'Interviuri care inspiră' de la DCNewsTV 'Cine este Cornel Tăbăcaru în spatele percepției publice?', milionarul a răspuns astfel: 'Cornel Tăbăcaru este băiatul unor învățători din Munții Buzăului, care a avut o mamă cu nuiaua în mână la modul pozitiv și o singură vorbă pentru mine și fratele meu, respectiv *Să vă văd cu o carte în mână.'

'Azi așa, mâine așa... Cred că treaba asta ne-a intrat în sânge și ne-a plăcut învățătura.', a mai spus Cornel Tăbăcaru.

Totuși, la acea vreme, profesorii îi considerau străluciți pe cei care spuneau mot a mot ce scria în carte. Astfel, el a fost doar un elev de nota 7-8.

'Eu nu am fost un elev strălucit. Nu e un secret. Toată lumea știe că, în vremurile alea, elevii străluciți erau tocilarii. Profesorii apreciau pe cei care spuneau mot a mot ce scria în carte. Nu era cazul meu. Eu așa, atipic, mai interpretam, mai dădeam pe limba mea. Eu nu eram decât un elev de 7-8.', a explicat 'milionarul atipic.'

De la 10 ani, Cornel Tăbăcaru a trăit în gazde și la internat

'Mica mea poveste despre școală are o chestie interesantă. Când am terminat clasa a IV-a, tatăl meu, care era și învățător, auzise că toți copiii de la țară vor fi obligați să facă licee agricole. Așa era. Anii '50, '60... tata m-a dus la oraș.', a povestit în continuare Cornel Tăbăcaru. 

Astfel, de la vârsta de 10 ani, 'am fost în gazdă, la internat, iar în gazdă... Așa mi-am petrecut copilăria și adolescența.'

'Școala vieții m-a ajutat mult'

Cornel Tăbăcaru a învățat încă de mic să interacționeze cu oamenii și 'să se pună bine' cu cei care îi puteau face traiul mai ușor.

'Numai că.... mă mâncau palmele. Locuind la internat, cu 29 în aceeași cameră, când eu aveam 11 ani și, ca să mă pun bine cu șeful de cameră, care era clasa a XI-a, în luam seara pantofiorii, îi făceam cu cremă, îi lustruiam și îi făceam și pe ai mei. El venea și întreba: *Cine mi-a făcut pantofii? *Eu! *Da, ia patul ăla bun de acolo și stai pe aici, pe lângă mine.', a mai povestit milionarul. 

'Asta, într-adevăr, intră în școala vieții. M-a ajutat mult în viață.', a subliniat el. 

Ce a urmat după aceea, vă invităm să aflați urmărind interviul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel