Data actualizării:
Data publicării:

Cine e una dintre femeile de pe lista PSD - PNL la europarlamentare / Ciucă nu exclude ca Luminița Odobescu să fie cap de listă

Autor: Elena Aurel | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a fost prezent în studioul Antena3 CNN unde a vorbit despre lista comună a PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare. 

Nicolae Ciucă a dezvăluit cine este femeia care va ocupa una dintre cele două poziții pe lista comună de europarlamentari. El a mai subliniat faptul că nu a fost încă stabilit capul de listă, însă nu este exclus ca Luminița Odobescu să ocupe acea poziție. 

„A apărut lista comună PSD-PNL de europarlamentari. Am două întrebări pentru dumneavoastră. Cine este capul de listă pentru europarlamentare la candidatura comună PSD-PNL și cine sunt cele două femei a căror identitate nu a fost dezvăluită și care apar în dreptul Partidului Național Liberal?”, a întrebat Radu Tudor. 

„Capul de listă nu a fost încă stabilit. Așa cum am comunicat, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, vom identifica acea persoană. Ne dorim foarte mult să fie o femeie. Ieri am participat la o activitate în care am discutat despre egalitatea de gen.

Am fost acolo toți liderii partidelor politice și fiind toți acolo, ni s-a părut că arătăm ca făcând parte dintr-o poză care se poate numi „Coaliția pentru egalitate de gen”. Ca atare, ne dorim ca această listă comună să aibă în frunte o femeie.", a spus Nicolae Ciucă. 

„Este posibil ca această femeie să fie Luminița Odobescu?”, a întrebat Radu Tudor.

„Poate să fie orice femeie. Eu pot să vă spun acum că una dintre cele două poziții va fi cu certitudine a doamna Adina Vălean. Este Comisar European și cu certitudine își va regăsi locul meritat pe lista Partidului Național Liberal.

Este o chestiune care în momentul de față este în analiză și vom merge cu această listă, fiecare la partidele noastre, și vom aproba listele în partid.”, a spus președintele PNL 

„Capul de listă trebuie să fie apolitic, trebuie să fie o persoană independentă?”, a întrebat Radu Tudor. 

„Nu este obligatoriu. Poate să fie și un membru de partid. Am convenit împreună în coaliție că cea mai potrivită persoană, fie că e de la PNL, fie că este de la PSD, va fi încadrată în familia politică și repartiția pe liste se va stabili în funcție de acest lucru.", a spus Nicolae Ciucă la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel