Cine e cel mai entuziast sportiv de la Olimpiadă. Guşă: Nu o să vă vină să credeţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Cozmin Gusa
Foto: Facebook Cozmin Gusa
Cozmin Gușă a dezvăluit cine e cel mai entuziast sportiv de la Olimpiadă, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Andreea Răducan, mesaj înainte de deschiderea JO Tokyo. "Pentru unii sportivi, ar putea fi singura şansă"

"Sunt unele voci care spun că de ce să se forțeze Halep sau alte vedete ale lotului de Tenis că în fond, Olimpiada este despre gimnastică și mai puțin despre tenis", a spus Val Vâlcu. 

"Tenisul românesc nu e reprezentat la JO?", a întrebat Bogdan Chirieac.

"Este reprezentat, dar avem cel mai mare scandal din tenis pentru că am avut trei sportive calificate: Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu. Toate trei au refuzat. Simona Halep a zis că a refuzat pe motiv de accidentare, însă celelalte două au refuzat în timp ce jucau la Wimbledon. Irina Begu era la un turneu de mâna a doua, jucând, refuzând să meargă la Olimpiadă și cumva s-a forțat reprezentarea. Nici nu știu dacă e legală, Doamne ferește să nu o dăm într-un scandal, a Mihaelei Buzărnescu, dar nu era calificată inițial și avem doar o echipă la dublu feminin, fără șanse", a declarat Cozmin Gușă, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea "Deferinți Mass-Media".

"De ce au refuzat sportivele din România, cam toate, Simona Halep în primul rând, laureate, cunoscute, să participe la Olimpiada la Tokyo ne-a spus Andreea Răducan și cred că are dreptate, pentru că e un moment unic în viață, pentru că ai o onoare și o cinste și ai steagul țării tale alături de steagurile altor 200 de națiuni. Acel moment este unic și greu de repetat", a completat Bogdan Chirieac.

Cine e cel mai entuziast sportiv de la Olimpiadă

"Vreau să vă spun ceva. Cel mai entuziast dintre cei din satul olimpic, nu o să vă vină să credeți, și cel mai modest, este Djokovic. Djokovic este peste tot cu steagul Serbiei, râde, cântă, dansează, dă autografe, face poze cu toată lumea și este foarte bucuros să-și reprezinte țara la Olimpiadă", a dezvăluit Cozmin Gușă. 

Novak Djokovic, despre participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a anunţat pe contul său de Twitter că va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, oferindu-şi astfel şansa de a realiza primul 'Golden Slam' din istoria tenisului masculin, informează AFP.

Mi-am rezervat zborul către Tokyo şi mă voi alătura cu mândrie echipei sârbe la Jocurile Olimpice', a scris Djokovic, câştigătorul primelor trei turnee de Mare Şlem ale anului 2021: Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon.

Djokovic l-a anunțat pe cel mai tânăr fan al său din Japonia

Novak i-a făcut o surpriză inedită unui fan japonez de 6 ani. 'Nu puteam să îl dezamăgesc pe micul meu prieten, Koujirou. Mi-am rezervat zborul de Tokyo şi voi reprezenta cu mândrie #TeamSerbia la Jocurile Olimpice', a scris Nole pe Twitter, postând și un video inedit.

'La mulţi ani, Koujirou, prietenul meu, la mulţi ani cu ocazia împlinirii a 6 ani. Arăţi excelent. Îți urmăresc progresul în tenis. Îţi doresc toate cele bune, mult noroc şi să sperăm că ne vom vedea la Tokyo, la Jocurile Olimpice. La revedere, prietene', a spus Novak Djokovic într-un clip care a devenit rapid viral.

Sârbul, în vârstă de 34 ani, lăsase să planeze dubiile privire la prezenţa sa la Tokyo, din cauza puternicelor restricţiilor sanitare pentru combaterea Covid-19, aflate în vigoare în Japonia, afirmând după succesul său de la Wimbledon că sunt '50 la sută' şanse să participe la JO 2020.

La turneul olimpic, Djokovic va figura pe un tablou diminuat de numeroase absenţe majore: Roger Federer, Rafel Nadal, Dominic Thiem sau Nick Kyrgios au renunţat deja la competiţia de la Tokyo.

Pentru a realiza un 'Golden Slam', adică victoria în toate cele patru turnee majore ale sezonului, precum şi la JO, Novak Djokovic mai are de obţinut 'doar' două succese: câştigarea turneului olimpic din Japonia şi a ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open (30 august - 12 septembrie).

Până în prezent, în tenisul masculin niciun jucător nu a reuşit această performanţă, singura care se poate lăuda cu un 'Golden Slam', fiind germanca Steffi Graf, la feminin, care reuşit acest lucru în 1988. 

Vezi mai multe în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel