Cine deschide lista PNL pentru Camera Deputaților la parlamentare. Anunțul făcut de secretarul general al PNL, Lucian Bode
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Suntem o echipă hotărâtă să ducem proiectul liberal de dezvoltare într-o nouă etapă - arată declarația de ultimă oră a lui Lucian Bode. 

”Prin votul membrilor Biroului Politic Județean al filialei Partidului Național Liberal Sălaj, am fost desemnat să deschid lista PNL pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 1 decembrie”este anunțul făcut de Lucian Bode, pe Facebook. 

”Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată, este o onoare și o responsabilitate pentru mine. Filiala PNL Sălaj vine în fața sălăjenilor cu candidaturi puternice la Camera Deputaților și Senat, cu oameni care au cariere solide și care sunt implicați în viața comunității sălăjene. Suntem o echipă hotărâtă să ducem proiectul liberal de dezvoltare într-o nouă etapă, împreună cu Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, cu primarii noștri, cu toți aleșii locali, totul din dorința de a ne fi mai bine, acasă, în Sălaj. Va urma o perioadă în care avem de câștigat încrederea sălăjenilor. Ne vom pune la bătaie toată experiența și priceperea pentru Sălaj și sălăjeni, iar prin unitate și implicare vom performa la viitoarele alegeri” a transmis Lucian Bode. 

Alegerile parlamentare vor fi desfășurate în data de 1 decembrie 2024, la o săptămână după primul tur al alegerilor prezidențiale și cu o săptămână înainte de cel de-al doilea tur. 

Ce arăta un sondaj INSCOP din luna iulie

Potrivit unui sondajul de opinie realizat de INSCOP Research, la comanda agenției de presă News.ro, intenția de vot la alegerile parlamentare raportată la respondenții care își exprimă preferința pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin la vot în mod sigur, este de 82.9% din total eșantion.

Raportat la cei care și-au exprimat preferința pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin la vot (82.9% din total eșantion), 29.4% dintre alegători ar vota cu PSD, 18.9% cu PNL, 14.7% cu AUR, 12.2% cu USR. Pentru SOS Romania ar vota 6.1% dintre alegători, iar pentru UDMR ar vota 4.6%. REPER ar obține 3.6% din totalul voturilor, Partidul Ecologist Român 2.2%, Partidul Verde 1.9%, PUSL 1.5%, iar Pro România 1.1%. 1.8% dintre respondenți își exprimă preferința pentru alt partid, iar 2% pentru un candidat independent.

De asemenea, intenția de vot la alegerile parlamentare raportată la respondenții care își exprimă preferința pentru un partid din listă și declară că vin sigur la vot, este de 56.2% din total eșantion.

Raportat la cei care și-au exprimat preferința pentru un partid din listă și declară că vin sigur la vot (56.2% din total eșantion), 30.2% dintre alegători ar vota cu PSD, 17.4% cu PNL, 13.3% cu AUR, 12.4% cu USR. Pentru SOS Romania ar vota 6.6% dintre alegători, iar pentru UDMR ar vota 5.6%. REPER ar obține 4.5% din totalul voturilor, PUSL 1.7%, Pro România 1.5%, Partidul Ecologist Român 1.5%, iar Partidul Verde 1.3%. 2.6% dintre respondenți își exprimă preferința pentru alt partid, iar 1.4% pentru un candidat independent. 

Citește și: "Vom băga mult mai mulţi bani". Milioane de euro din bani publici pentru "Un ostaș în slujba țării". Rareș Bogdan: Nici în Harry Potter nu s-a investit atât

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel