Cine decide soarta lui Vasile Dîncu. Chirieac: Decizia privind schimbarea ministrului se află în mâna unui singur om
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Facebook Vasile Dîncu
Facebook Vasile Dîncu
Urmează o săptămână decisivă pentru Vasile Dîncu în ceea ce privește poziția de conducere la Ministerul Apărării Naționale.

Ministrul Dîncu a fost criticat după declarația privind Ucraina, în care a precizat că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina. 

Ulterior, după ce a stârnit critici, Dîncu s-a pozat într-o librărie din Bruxelles și a transmis într-o postare că „aici nu se aude vocea idioților”.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la România TV scandalul politic din jurul ministrului Dîncu.

„Vasile Dîncu e un profesor universitar autentic, asupra sa nu planează suspiciuni de plagiat. Domnia sa probabil s-a crezut în amfiteatru vorbind cu studenții. Așa se explică și răbufnirea sa, el nu a făcut idiot pe cineva anume. Idioții nu trec de zidurile de cărți”, a precizat Bogdan Chirieac, care a completat că „politica e a doua profesie” a lui Vasile Dîncu.

În ceea ce privește o posibilă schimbare din funcție, analistul politic crede că decizia e în mâna unui singur om.

„În privința schimbării sale, ea e în mâna unui singur om: Președintele Klaus Iohannis. Am văzut că au apărut anchete la Tolontan cu tragedia de la Constanța de acum 8 luni (n.r. - prăbușirea unui elicopter militar care a plecat într-o misiune de căutare a unui MiG-21 LanceR prăbușit) care încercau să-l agațe pe domnul Dîncu. Nu s-a întâmplat lucrul acesta. Apoi a fost declarația respectivă care nu conține nimic toxic. El a spus că Ucraina în negocierea cu Rusia trebuie să aibă și sprijinul marilor puteri. Că Ucraina plătește prețul de sânge, categoric, care e unul mare, plătește și distrugerile, dar Ucraina fără Occident l-ar fi avut de mult timp pe Putin dansând la Kiev”, a conchis analistul politic.

Ciucă spune că va avea o discuție cu Dîncu 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că îl aşteaptă pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să revină în ţară de la reuniunea ministerială a NATO pentru a avea "o discuţie foarte deschisă" despre opinia acestuia cu privire la războiul din Ucraina.

"Îl aştept pe domnul ministru să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect", a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei efectuate la Platforma Industrială Dacia Mioveni, în judeţul Argeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel