Cine controlează indignarea indignaților? Cum a scăpat Serena de furia Internetului
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
A trecut ca și cum n-ar fi fost rostită o replică prin care Serena Williams discriminează o întreagă categorie socială, majoritară în tot mai multe țări. 

Dacă Ilie Năstase ar fi spus, în stilul său caracteristic,  că Serena Williams e o purisancă veștejită, la cei 38 de cotolani ai săi, cu siguranță o furtună de critici ar fi izbucnit pe Internet. Ba chiar s-ar fi lăsat cu amenzi de la CNCD. Și cine știe, poate și vreo interdicție, de la federația de tenis, pentru fostul nr. 1. Să nu mai poată să antreneze sau să nu mai aibă voie pe stadion nici măcar ca spectator.

Sigur, nimic nu scuză o grosolănie, care trebuie sancționată, evident. Am adus în discuție cazul Năstase doar ca să avem termen de comparație. Căci, mă întreb, de ce nimeni, chiar nimeni nu se supără când Serena Williams îi discriminează pe vârstnici? Adică, dacă e ”bătrân, bătrân” Țiriac, nu mai are dreptul să-și dea cu părerea? Dacă azi acceptăm, sau chiar râdem când Serena îl ridiculizează pe Țiriac pe tema vârstei, poate mâine le refuzăm și dreptul de vot celor ”bătrâni, bătrâni”, să nu mai stea în cale progresului, să nu-i mai deranjeze pe tineri? Poate îi și închidem, în cel mai bun caz în azile, dacă a fi bătrân e un defect, cum consideră doamna Williams.

Nu că aș vrea să știu cum gândește Serena, când face o așa-zisă glumă, ce mă mă interesează cu adevărat este cine comandă indignarea?

Cine rotește butonul de volum la maxim când face o prostie Colțescu, de exemplu, cine amplifică scandările de protest, când e pupată fără consimțământ Albă ca zăpada, cine scoate lumea la dărâmat statuile unor lideri de acum două sute de ani, dar acoperă greșelile unor vedete de acum două zile?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel