Cine conduce în clasamentul pentru europarlamentare. Speranțele PDL, spulberate
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Un sondaj realizat de INSCOP Research arată ce partid ar obține cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare. Marți, Vasile Blaga declara că este de părere că PDL va fi peste PNL. Țința președintelui PDL este de 20% și crede în acest procent datorită unor sondaje realizate de către partidul pe care-l conduce.

Sondajul INSCOP îl poziționează pe locul al treilea cu un procent de 14,8%, în creștere cu 0,6% față de luna iulie a anului 2013. Pe locul întâi se află PSD-UNPR, care, dacă s-ar realiza alegeri în această duminică, ar obține 39,1% din voturi, cu o creștere de 0,3% față de luna iulie. Pe locul doi se află PNL-PC, care ar atrage votul a 20,6% dintre cetățenii cu dreptul de a alege. Procentul este în creștere cu 1,3% față de luna iulie.

PP-DD și PMP, luptă pentru europarlamentare

Pe locul patru, potrivit sondajului menționat, citat de Agerpres, este Partidul Poporului Dan Diaconescu, care ar întruni 6,6% dintre opţiuni (6% în iulie). Partidul Mişcarea Populară ar fi votat de 5,1% dintre cei care au exprimat o opţiune de vot (5,5% în iulie), Uniunea Democrată Maghiară din România ar obţine tot 5,1% (5,3% în iulie), iar Alianţa Dreptate şi Adevăr formată din PNŢCD şi Forţa Civică ar lua 5% (5,5% în iulie).

Partidul România Mare ar obţine 2,9% din voturi (3,8% în iulie), în timp ce 0,8% dintre cei chestionaţi au ales varianta alt partid inclusă în lista de opţiuni a întrebării închise. Raportat la totalul populaţiei, 21,3% dintre respondenţi nu sunt hotărâţi cu cine să voteze, 14,4% declară că nu merg la vot, iar 5,1% nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare. Sondajul, realizat la comanda Adevărul, are un grad de încredere de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel