Cine câștigă din mutarea alegerilor în toamnă-iarnă
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan
Săptămâna aceasta s-a stabilit data alegerilor.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a stabilit și organizarea alegerilor parlamentare pe data de 1 decembrie, chiar de Ziua Națională a României.

Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor a fost adoptată joi, în şedinţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre acest subiect la emisiunea „Nod în papură”.

Cine poate câștiga din mutarea alegerilor în toamnă-iarnă?

„Avantajul mutării alegerilor este al opoziției pentru că are mai mult timp să se refacă. În plus, George Simion, AUR, și Diana Șoșoacă, SOS, au - mai mult ca sigur - un bonus de câteva procente pentru că este 1 Decembrie. Dacă pui alegerile de 1 Decembrie, Ziua Națională... știi cum e... toată lumea e mai așa, toată lumea va avea un feeling mai aproape de spiritul național. 

Mai este o chestiune interesantă și lumea nu prea a vorbit despre ea și anume că pe 5 noiembrie sunt alegerile în SUA. Multe structuri din Europa, nu mai zic din România, vor ține cont de ce se va întâmpla la Washington”, a zis Alfred Bulai.

2. Inquam Ph... (simion-sosoaca-instant_parlament_buget_2024_set_2007_inquam_photos_octav_ganea_57617200.jpg)

Dar cum schimbă rezultatul alegerilor din SUA mersul alegerilor din România?

„De exemplu, niște oameni care vor avea niște informații... le vor manipula. Să vă povestesc o fază ca să înțelegeți la ce mă refer. Mi-a povestit un fost student care era consilierul unui tovarăș care era cât p-aci să fie primar și a primit un telefon, iar respectivul, după 15 secunde, a zis că renunță și iese din cursa electorală. Despre ce vorbim.... Când sunt interese... este clar că lumea nu se joacă. Nu mă refer la faptul că se schimbă total candidații, dar va conta rezultatul alegerilor din SUA și pentru România”, a mai spus sociologul. 

3. -imagine fara descriere- (biden-trump_17168000.jpeg)

Jurnalistul Val Vâlcu a continuat: „Eu spuneam pe ideea că dacă iese Joe Biden... Elena Lasconi mai urcă puțin. Dacă iese Donald Trump... se întărește George Simion. În acest sens mă refeream”.

„Eu mă refer la faptul că structurile de putere din România - lobby, informații, servicii de informații etc - te pot propulsa sau nu”, a mai zis sociologul.

Vedeți mai multe în emisiunea „Nod în papură”.

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Scenariul lui Chirieac privind prezidențialele. „Am auzit o caracterizare de la cetățeni americani: De la Ion Iliescu, nu a fost un politician mai priceput ca el”:

https://www.dcnews.ro/scenariul-lui-chirieac-privind-prezidentialele-am-auzit-o-caracterizare-de-la-cetateni-americani-de-la-ion-iliescu-nu-a-fost-un-politician-mai-priceput-ca-el_964898.html

 

VEZI ȘI: ChatGPT, predicție: Cine va fi președintele României în 2024:

https://www.dcnews.ro/chatgpt-predictie-cine-va-fi-presedintele-romaniei-in-2024_964915.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel