Data publicării:

Cine ar trebui să facă meditații, de fapt. Prof. univ. dr. Radu Gologan a explicat de ce nu e bine ca un profesor să-și mediteze elevii de la clasă / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, a fost invitat la DC Edu, de pe DCNews și DCNewsTV, unde a vorbit despre meditații. 

Potrivit acestuia, faptul că unii profesori își meditează elevii de la clasă reprezintă o lovitură dată intelectualității. 

„Cum priviți meditațiile? Se spune că ele formează un sistem de învățământ paralel. Cum trebuie despărțite apele? Pot fi condamnate meditațiile în sine sau faptul că au ajuns un sistem atât de extins?”, a întrebat  prof. univ. dr. Sorin Ivan.

„Paralele în matematică înseamnă că nu se întâlnesc. Meditațiile și școala se întâlnesc întotdeauna. Ele sunt convergente, evident, și de aceea nu trebuie nici exagerat în sensul de a lovi în meditații, dar nici trece în partea cealaltă și a lăsa lucrurile să funcționeze fără niciun fel de control. Sigur că este o lovitură dată intelectualității faptul că există profesori care își meditează copiii de la clasă.", a spus profesorul Radu Gologan. 

 

„Când aveam un olimpic bun nu îi luam bani. Era o rușine"

Profesorul Radu Gologan a explicat ce înseamnă onoarea și bucuria de a fi părtaș la performanțe excepționale.

„Meditațiile ar trebui rezervate performanței, celor care vor mai mult, celor care vor olimpiade.”, a completat prof. univ. dr. Sorin Ivan. 

„Rezervate performanței, celor care vor mai mult și eventual copiilor care au nevoie de mult mai mult timp ca să înțeleagă o noțiune. Dacă părintele dorește lucrul ăsta, se poate face și trebuie înțeles că în toată lumea se fac lecții particulare. 

Asta am trăit-o și eu pe vremea când dădeam meditații în anii '70, când eram profesor de școală, și la începutul anilor '80. Când aveam un olimpic bun, un olimpic internațional nu îi luam bani. Era o rușine să îi iei bani și mi-ar fi fost rușine acum pentru că sunt coleg cu ei. Ia să mă întâlnesc la institut cu un om care mi-a fost elev, când era elev, venea la mine să facem probleme, să-l învăț și acum el să-și aducă aminte că eu îi luam 100 de lei că făcea matematică. Nu se întâmpla lucrul ăsta.

Există și astăzi oameni care fac lucrul ăsta. Lor nu poți să le iei. Chiar dacă e copilul de la clasă. Îl chemi acasă și faci cu el. Olimpicul nostru care a luat maximul de puncte, primul după 25 de ani, este un copil dintr-o familie normală, care a avut un talent fantastic de mic, dar a avut și o profesoară excepțională care l-a ajutat în permanență, l-a împins din spate și l-a ajutat să meargă la un liceu unde a fost pregătit și mai bine.

Știți că și acum acest copil e chemat de acești profesori acasă în weekend? Să-l vadă doar, să-i dea să mănânce.”, a spus prof. univ. dr. Radu Gologan la DC Edu, de pe DCNews și DCNewsTV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel