Cine a descoperit America și a realizat că e un continent nou? Ești tentat să crezi că răspunsul corect e Cristofor Columb
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Descoperirea Americii, photo: The Library of Congress via Historia
Descoperirea Americii, photo: The Library of Congress via Historia
America a fost descoperită de Cristofor Columb, un navigator genovez în serviciul regelui Ferdinand al II-lea și al reginei Isabela I a Spaniei, dar nu a știut niciodată că a descoperit un nou continent. 

La 12 octombrie 1492, Columb a pășit pe un insulă din arhipelagul Bahama, pe care a numit-o San Salvador (Sfântul Mântuitor). Aceasta a fost prima dintre multiplele descoperiri ale teritoriilor americane pe care le-a făcut Columb în călătoriile sale ulterioare, crezând inițial că a ajuns în India, motiv pentru care populația indigenă a fost denumită "indieni".

Cel care a realizat pentru prima dată că America este un nou continent este exploratorul Americo Vespucci, care poartă și numele continentului. El a fost contemporan cu Columb și în 1507 a realizat că de fapt America e un alt continent.

Americo Vespuci (în italiană, Amerigo Vespucci) a fost un explorator, navigator și comerciant italian din secolul al XV-lea, cunoscut pentru rolul său în explorarea și cartografierea noilor teritorii descoperite în timpul epocii de descoperiri. El a fost contemporan cu Cristofor Columb și a jucat un rol semnificativ în explorarea Americii.

Vespucci a efectuat mai multe călătorii în America de Sud între 1497 și 1504, navigând sub pavilion portughez și spaniol. În timpul acestor călătorii, el a explorat țărmurile Braziliei, Guianei și a altor regiuni din America de Sud.

Este cunoscut faptul că numele "America" derivă din latinizarea numelui său, "Americus" (forma latinizată a prenumelui "Amerigo"). Numele a fost folosit inițial pentru a descrie continentul după ce cartograful german Martin Waldseemüller a folosit numele "America" pe o hartă în 1507.

Vespucci a realizat o serie de hărți și rapoarte despre noile teritorii descoperite, care au contribuit la cunoașterea și cartografierea continentelor americane.

Deși nu a fost primul european care a ajuns în America (distincția aparține lui Cristofor Columb), Vespucci a jucat un rol important în promovarea cunoștințelor europene despre aceste noi lumi și în stabilirea denumirii "America" pentru continentele americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel