Cine a avut de câștigat după fake news-ul cu Musk la Bran
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă Foto: Agerpres
Sursă Foto: Agerpres
Află în articol cine a avut de câștigat după fake news-ul cu Elon Musk la Bran.

Știrea potrivit căreia Elon Musk și Angelina Jolie au organizat o petrecere de Halloween la Castelul Bran alături de alte celebrități s-a viralizat rapid nu doar în România, ci și în alte țări din lume. Se pare că informația a fost un fake news, mai ales că surse din Ministerul Afacerilor Interne spun că cei doi nu ar figura în documente că ar fi intrat în aceste zile pe teritoriul României și nimeni nu a putut confirma prezența lor la Bran sau la Brașov, așa cum se zvonise în presă. 

Totuși, de pe urma acestei știri false sunt și beneficiari. Aceștia sunt antreprenorii din Bran. Se pare că după ce știrea a apărut în presa de la noi și în cea internațională, interesul turiștilor pentru Castelul Bran a crescut considerabil. După ce acesta a fost redeschis publicului larg, a fost luat cu asalt de mii de oameni care au ținut să vadă încăperile în care au păşit duminică noaptea miliardari și actori.

"Acest eveniment a apărut în toate marile publicaţii. în Washington Post şi în New York Times erau articole de câte o pagină în care se menţiona că la Castelul Bran are loc un eveniment! Bugetul de promovare a ţării noastre pe 10 ani nu cred că ar fi putut face ceea ce a făcut acest eveniment în câteva zile", a declarat Laurențiu Drăgan, antreprenor local, pentru Pro Tv.

"Orice loc de pe glob era accesibil pentru ei, şi totuşi ei au ales să vină în România"

"Vorbim de nişte oameni care aveau posibilităţi nelimitate. Orice loc de pe glob era accesibil pentru ei, şi totuşi ei au ales să vină în România. Rămâne de văzut, din propria experienţă, pentru că nu ştim să speculăm momentele de genul, probabil că efectul va fi destul de mic", a spus Radu Fusea, specialist în turism.

Castelul Bran este oricum obiectivul turistic cu cele mai mari încasări din țară. Înainte de pandemie avea venituri anuale de peste 7 milioane de euro, iar acum, după această știre falsă, pare că și-a mărit încasările. La petrecerea de Halloween nu a fost Elon Musk sau Angelina Jolie, ci alți miliardari. Se pare că au participat în jur de 150 de persoane. Printre acestea s-au aflat Peter Thiel, co-fondatorul PayPal, şi soțul său Matt Danzeisen. Ken Howery, și el co-fondator al companiei de plăți on-line, ar fi fost cel care organizat petrecerea și a scris invitațiile încă de anul trecut, relatează sursa citată.

Unde s-au aflat, de fapt, Elon Musk și Angelina Jolie în weekend, când românii credeau că cei doi sunt la Brașov și Bran

Angelina Jolie ar fi fost văzută și fotografiată în acest weekend la Los Angeles, în timp ce mergea la cumpărături alături de fiica ei.

De cealaltă parte, Elon Musk, s-ar fi aflat în acest sfârșit de săptămână în New Jersey. Dovada s-ar găsi pe contul de Twitter ElonJet, unde avionul privat al acestuia este monitorizat de un tânăr de 19 ani din Florida. Acesta folosește roboți care prelucrează datele publice de trafic aerian.

De altfel, la marele eveniment au fost prezenți mai mulți oficiali români, însă nici primarul din Bran și nici președintele Consiliului Județean Brașov nu au putut confirma prezența celor doi. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel