Cinci trucuri esențiale pentru bucătărie. Cum să faci ouăle prăjite perfecte folosind o strecurătoare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cinci trucuri esențiale pentru bucătărie. Cum să faci ouăle prăjite perfecte folosind o strecurătoare / Foto: Pixabay, de Alexas Fotos
Cinci trucuri esențiale pentru bucătărie. Cum să faci ouăle prăjite perfecte folosind o strecurătoare / Foto: Pixabay, de Alexas Fotos
În articol găsești cinci trucuri esențiale pentru bucătărie.

Gătitul poate fi mult mai simplu dacă cunoști și folosești diverse trucuri pentru bucătărie. Mai jos găsești cinci astfel de sfaturi care îți vor fi cu siguranță de ajutor.

1. Curățați ghimbirul cu o lingură

Ghimbirul poate fi dificil de curățat cu toate umflăturile sale. În loc să folosiți un cuțit sau un curățător de legume, mai bine alegeți o lingură. Răzuiește-l pe coajă și se va desprinde imediat, urmând fiecare contur și minimizând risipa, scrie seriouseats.com.

2. Păstrați o strecurătoare mică pentru citrice


Păstrează o strecurătoare mică cu mâner printre uneltele tale de bucătărie, astfel încât să poți tăia rapid o lămâie sau lime în jumătate și să le storci direct prin strecurătoare în oală. Mult mai ușor decât să alegi semințele după aceea! 

3. Folosiți aceeași strecurătoare mică pentru ouă

Aceeași strecurătoare poate fi folosită pentru a face ouă în formă perfectă. Cum? Spargeți ouăle în strecurătoarea de deasupra chiuvetei și învârtiți-le ușor pentru a îndepărta excesul de albuș. Ceea ce rămâne va fi un ou mai mic, perfect rotund. Puteți folosi același truc pentru a face ouă prăjite perfecte.

4. Înghețați lichidele în porții utilizabile

Editorul site-ului Serious Eats Drinks, Maggie Hoffman, spune că ea îngheață vinul în tăvi pentru cuburi de gheață și le depozitează în congelator, gata să fie scoase pe rând și adăugate în sosuri și tocane, evitând să mai deschidă o sticlă întreagă de fiecare dată gând gătește o rețetă care necesită puțin vin.

În mod similar, dacă vreți să vă faceți un stoc mai mare, congelați lichidele în porții potrivite în congelator. Tăvile pentru cuburi de gheață și recipientele de jumătate de litru sunt grozave pentru asta. Apoi, transferați bucățile de gheață într-o pungă de plastic pentru a fi scoase și folosite cât mai ușor. 

5. Congelați totul în forme cât mai plate 

Încă un truc pentru congelator: înghețați alimentele în forme plate și stivuiți-le. Fie că este vorba de supe, tocănițe sau carne tocată, cu cât le puteți pune într-o formă cât mai plată, cu atât se vor îngheța și dezgheța mai repede. Acest truc vă ajută să economisiți loc în frigider, în plus, îmbunătățește calitatea alimentelor pentru că timpul de decongelare va fi mai mic.

Când congelați carne crudă, supe și tocane, dacă aveți un aparat de etanșare cu vid, folosiți-l! În caz contrar, puneți alimentele în pungi de congelare, stoarceți tot aerul, întindeți punga și folosiți-vă mâinile pentru a a aranja conținutul într-o formă cât mai plată.

Când congelați legumele, tăiați-le în bucăți mici. Așezați-le pe o farfurie mare sau pe o tavă, distanțate una de cealaltă și congelați-le înainte de a le transfera într-o pungă de plastic și de a le depozita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel