Cinci tipuri de soacre: cum să stabilești o relație normală, fără certuri și scandal?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cinci tipuri de soacre, cum să stabilești o relație normală, fără certuri și scandal. Sursa foto: freepik.com
Cinci tipuri de soacre, cum să stabilești o relație normală, fără certuri și scandal. Sursa foto: freepik.com
Relațiile între soacră și noră nu sunt întotdeauna perfecte. Pentru a găsit calea spre inima soacrei trebuie să știi cărui tip psihologic îi aparține. 

În fiecare dintre cele cinci cazuri, prezentate mai jos, trebuie să alegi strategia optimă de comportament.

1. Soacra competitivă. Dacă se întâmplă ceva negativ în viața de familie a fiului său, soacra nu-l  consideră responsabil pe el, ci dă vina pe noră. O astfel de soacră nu va ezita să spună că fiul ei merită o femeie mai bună și că este îngrijit mult mai rău decât era în casa părintească.

Cum să reacționezi? Sarcina principală este să împiedici soacra rivală să intre în familia ta. Aici soțul ar trebui să ia atitudine. El trebuie să răspundă calm la critici și să-și laude, în mod regulat, soția în prezența mamei sale. Când soacra își va da seama că nu-și poate atinge scopul, va fi nevoită să-și  schimbe comportamentul.

Ce trebuie să faci în ajunul zilei de naștere pentru a atrage fericirea și prosperitatea 

2. Soacra care dă mereu sfaturi. O astfel de femeie este întotdeauna dornică să dea sfaturi nurorii sale. Ea crede că experiența de viață îi permite să distingă ce este corect. În acest caz, soacra se crede expertă chiar și în acele domenii despre care nu știe nimic. În plus, vine fără a fi invitată, face mâncarea ei preferată și schimbă ordinea în dulapurile cu haine. Acest comportament este mascat de o grijă bună: în casa în care locuiește fiul ei, totul ar trebui să fie la cel mai înalt nivel.

Cum să reacționezi? Trebuie să înțelegi că soacra nu vrea, cu adevărat, să te ajute. Acțiunile ei sunt conduse de dorința de a-și controla fiul. Cel mai bine este să locuiești separat de soacră și, de preferință, departe. În acest caz, va fi mult mai ușor să menții relații normale.

Atrage bucuria și pacea în viață! Șapte sfaturi de la călugării budiști, care te ajută

3. Soacra egoistă. Astfel de femeie înțelege cu greu că băiatul ei a devenit bărbat și are propria familie. Ea va face tot posibilul ca fiul să petreacă cât mai mult timp cu ea. Nu trebuie să fii surprinsă dacă soțul tău este să sacrifice vacanțele cu familie pentru a-și ajuta mama să facă, spre exemplu, reparații. Soacra egoistă crede că fiul ar trebui să fie mereu lângă ea pentru a-i mulțumi pentru tot ce a făcut ea pentru el.

Cum să reacționezi? Încearcă să-i faci viața soacrei mai intensă. Cumpără-i o excursie în care se va relaxa. Desigur, trebuie să-ți ajuți părinții, mai ales care au o vârstă, dar interesele propriei familii ar trebui să fie pe primul loc.  

Îmbunătățește-ți calitatea vieții și relațiile cu cei dragi. Sfaturi de la înțelepții tibetani

4. Soacra victimă. O astfel de soacră se va plânge, în mod constant, fiului ei că nora ei o jignește sau nu este suficient de politicoasă cu ea. La astfel de plângeri, ea va adăuga și povești inventate. Nu fi surprins dacă fiul aude de la mama sa că soția lui este  o gospodină  și o mamă rea. Dar dacă o întrebi direct de ce crede așa, soacra nu va avea nici un răspuns.

Cum să reacționezi? Este mai bine să stai departe de ea și să n-o provoci. Nu ar trebui să-i împărtășești niciun detaliu din viața ta personală, cu atât mai puțin să discuți despre dificultăți sau probleme.

Gândurile pozitive, esențiale pentru o sănătate bună

5. Soacra democrată. O astfel de soacră nu se va amesteca în viața copiilor, deoarece are și ea propriile interese. Ea îți va da cu plăcere sfaturi bune dacă apelezi la ea, nu-ți va reproșa nimic și nu te va învăța cum să trăiți. Este aproape imposibil să te cerți cu ea, pentru că vine rar și îi place cel mai mult să vorbească cu nepoții.

Cum să reacționezi? Mulțumește unei astfel de soacre pentru abordarea ei înțeleaptă privind  familia băiatului ei. Oferă-ți ajutorul mai des și menține o relație bună cu ea, pentru că astfel de femei sunt o adevărată raritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel