Cinci semne că sănătatea ta mintală este în pericol
Este foarte important să-ți menții sănătatea fizică și psihică.
Pentru asta trebuie să respecți anumite reguli: să mănânci corect, să te odihnești și să ai grijă la semnalele pe care ți le dă organismul.
A avea grijă de tine nu este un lux, ci o necesitate absolută, deoarece bunăstarea ta depinde de sănătatea mentală și fizică. Urmărirea stării sănătății mintale este destul de dificilă atunci când ești ocupat și epuizat.
Există câteva lucruri simple de care trebuie să ții cont, deoarece acestea pot fi un indicator că sănătatea ta mintală este în pericol.
Iată cinci semne clare că sănătatea ta mintală este în pericol
Muncești în exces și muncești greu. Dacă te supraîncarci cu muncă suplimentară, oboseala acumulată poate agrava anxietatea, depresia și, în cele din urmă, poate duce la epuizare.
Simptome de suprasolicitare sunt: fluctuații de greutate, oboseală constantă și lipsă de somn. Acestea slăbesc imunitate. Studiile au arătat că persoanele care lucrează 55 de ore pe săptămână au o sănătate mintală semnificativ mai slabă în comparație cu cei care lucrează mai puțin de 40 de ore pe săptămână. Peroanele suprasolicitate sunt expuse unui risc mai mare de boli cardiovasculare, cum ar fi diabetul de tip 2 și hipertensiune arterială.
Surmenajul poate afecta preferințele alimentare, nivelul de stres, consumul de alcool, somnul și activitatea fizică.
Nu le cumpărați niciodată: nutriționiștii au dezvăluit ce alimente „sănătoase” trebuie aruncate
Mănânci prea multe alimente nesănătoase. Mâncarea sănătoasă are, într-adevăr, un efect benefic asupra sănătății mintale. O dietă dietă bogată în fructe, legume, pește, cereale integrale, ulei de măsline și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi este asociată cu un risc redus de depresie.
Cercetările au arătat, de asemenea, că persoanele care consumă alimente nesănătoase (bogate în grăsimi saturate și sărace în fibre) au mai puțin volum în hipocampul stâng, o zonă a creierului asociată cu stresul și depresia. Reducerea volumului hipocampului stâng este unul dintre semnele timpurii ale bolii Alzheimer.
Deși motivul pentru care aceste alimente reduc dimensiunea acestei zone a creierului nu este încă clar, nu există nicio îndoială că o dietă bine echilibrată și un aport limitat de alimente nesănătoase și procesate pot susține activitatea creierului.
Combat cancerul și nu provoacă diabet: cartofii, reabilitați de oamenii de știință
Îți lipsesc proteinele din dietă. Proteinele sunt importante pentru sănătatea mușchilor și a creierului. S-a observat că aportul de proteine este asociat cu niveluri ridicate de dopamină, care controlează reglarea stării de spirit în creier.
Proteina este alcătuită din aminoacizi care ajută organismul să reconstruiască fibrele musculare. Unii aminoacizi nu pot fi produși în mod natural în organism, așa că trebuie să îi suplimentăm cu alimente sau vitamine. Recomandarea este de aproximativ 45 de grame de proteine pe zi pentru femei și 55 de grame pentru bărbați.
Vrei să ai un somn bun și să te odihnești bine noaptea? Consumă aceste alimente
Nu dormi bine și nu dormi suficient. În ciuda faptului că se simt adesea obosite în timpul zilei, multe persoane care sunt stresate adorm greu sau nu dorm deloc, ceea ce poate avea un impact enorm asupra sănătății mintale.
Dacă, în ciuda unei zile aglomerate și a oboselii, nu poți adormi acest lucru se poate datora faptului că hormonii stresului provoacă o excitare crescută, rupând echilibrul dintre somn și starea de veghe. Acest lucru creează un cerc vicios, deoarece situațiile stresante sunt mult mai greu de gestionat când ești obosit, ceea ce duce la și mai mult stres.
Toți grădinarii pun un cub din acest ingredient în ghivecele cu flori. Motivul te va uimi
Nu mănânci suficient pește. Este foarte important să obții destul acizi omega-3, deoarece afectează sănătatea creierului și sănătatea mintală. Acizii omega 3 se găsesc în pește gras, semințe de in, nuci și ulei de măsline.
Structura membranei celulare din creier poate fi modificată de acizii grași omega-3, care acționează ca un antidepresiv. Cercetările în acest domeniu arată efecte pozitive ale consumului acizilor grași omega-3 pentru a trata depresia și depresia asociată cu tulburarea bipolară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News