Cinci secrete pentru a depăși criza
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-vilcu
val-vilcu
 
Există o rețetă de viață, pentru criză. Pe vremea când Nea Nicu nu prea făcea rating la știri, ca în zilele noastre, un om putea aspira la un apartament, o mașină și un televizor color. Apartamentul îl primea de la stat, colorul îl aștepta câțiva ani, pentru mașină trebuia să strângă bani. Se spunea, despre cei mai economi, că mănâncă doar iaurt, ca să poată pune bani de-o parte. ”Ți-ai luat Dacie? Din câte iaurturi?”.
După trei ani de criză, iaurtul a devenit iar o soluție, în special pentru cei care pleacă dimineața la serviciu și se întorc spre seară acasă. Masa în oraș costă prea mult, sau este periculoasă pentru sănătate (shaorma cu Salmonella, hamburger cu colesterol etc.). Să spunem că poți găsi un prânz decent cu 15 lei, dacă nu lași baccșiș și nu ceri apă minerală. În loc de cola, îți fierbi un ceai, la birou. Cu două iaurturi, din cele bune, cu fructe, o chiflă și un măr, rezultă o economie de 10 lei pe zi, adică 200 de lei pe lună, numai din prânz. Și așa suntem supraponderali. Faci și economie, și siluetă. La ce ar mai putea renunța omul, în vreme de criză? Cele mai nesănătoase și scumpe sunt țigările. Unde se mai duc banii? La mall. Așa că nu ar trebui să mai intri acolo. De ce să nu ieși în parc, care e gratis, sau la pădure, că tot ai economisit benzina, în timpul săptămânii? O plimbare alături de cineva drag, un drum cu bicicleta sau o oră de alergat câinele, în aer liber, sunt mult mai sănătoase decât să stai într-o cabină de probă sau să ronțăi floricele, cu multă sare. La un film pe care îl poți vedea gratis, acasă, peste câteva luni. 
Nu spun că e bună criza, doar încerc să găsesc și ceva pozitiv, după un an care nu prea ne-a oferit motive de optimism. Așa că vă amintesc versurile unei melodii cântate de Frank Sinatra: ”The moon belongs to everyone/ The best things in life, they're free/Stars belong to everyone / They cling there for you and for me”.  Luna aparține tuturor, stelele sclipesc acolo sus și pentru tine și pentru mine. Lucrurile bune din viață nu costă nimic.
La mulți ani, 2012!
 
Citește mai mult pe www.doctorulmeu.net
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel