Cinci reguli regale pe care Kate Middleton a trebuit să le respecte, dar pe care Meghan Markle le-a putut încălca
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cinci reguli regale pe care Kate Middleton a trebuit să le respecte, dar pe care Meghan Markle le-a putut încălca / Capturi foto: Instagram
Cinci reguli regale pe care Kate Middleton a trebuit să le respecte, dar pe care Meghan Markle le-a putut încălca / Capturi foto: Instagram
Află în articol care sunt cele cinci reguli regale pe care Kate Middleton trebuie să le respecte, dar pe care Meghan Markle le poate încălca.

Kate Middleton a devenit membru cu normă întreagă a Familiei Regale după ce s-a căsătorit cu Prințul William în 2011. Întrucât William este fiul cel mai mare al regelui Charles al III-lea, el și Kate vor deveni probabil următorul Rege și Regină a Marii Britanii.

Meghan Markle a lucrat cu normă întreagă regală mai puțin de doi ani. S-a mutat la Londra și a devenit Ducesă de Sussex, după nunta cu Prințul Harry, în mai 2018. În ianuarie 2020 cuplul și-a retragerea de la îndatoririle regale și s-a mutat în America de Nord.

Datorită poziției sale mai înalte în cadrul familiei, Kate a fost întotdeauna ținută la un standard mai înalt atunci când a venit vorba de regulile regale. De exemplu, Kate nu avea voie să participe la sărbătorile de Crăciun cu Familia Regală până când nu s-a căsătorit, dar lui Meghan i-a fost permis să participe înainte de a se căsători cu Harry. De asemenea, se aștepta ca Kate să adere la mai multe reguli în stil regal, chiar și atunci când Meghan era senior regal.

Dar, deoarece Meghan a renunțat la atribuțiile regale, există și mai multe reguli și protocoale pe care ea le poate încălca. Iată doar câteva.

Kate nu avea voie să meargă la sărbătorile de Crăciun 

Există tradiția ca Familia Regală să se adune la biserică în ziua de Crăciun, în Sandringham, urmată de o plimbare unde se întâlnesc cu membrii publicului. De obicei sunt invitați toți membrii Familiei Regale, inclusiv cei care nu au titluri. Cu toate acestea, partenerii membrilor Familiei Regale nu sunt de obicei invitați decât dacă sunt căsătoriți.

Kate s-a alăturat pentru prima dată în 2011, după ce s-a căsătorit cu Prințul William la începutul aceluiași an. Se pare că a fost făcută o excepție pentru Meghan, deoarece a fost invitată să se alăture serviciului bisericesc după logodna ei cu Prințul Harry, în noiembrie 2017, iar cei doi s-au căsătorit în mai 2018.

Kate nu are voie să voteze la alegerile generale, dar Meghan poate

Membrii Familiei Regale ar trebui să rămână neutri din punct de vedere politic, potrivit site-ului web al Familiei Regale și se crede că este împotriva protocolului ca membrii Familiei Regale să discute deschis despre politică în public.

Kate a votat probabil la alegerile generale din Marea Britanie înainte de a se căsători cu William, dar acest lucru s-ar fi oprit când a devenit membră a Familiei Regale deoarece se crede că membrii regali nu ar trebui să voteze. Prințul Harry a părut să confirme această regulă în timpul unei emisiuni televizate din septembrie 2021, spunând că nu a putut vota în Marea Britanie toată viața.

Meghan, care s-a născut în SUA, a devenit primul membru al Familiei Regale britanice care a votat la alegerile din SUA în 2020, a raportat anterior Insider. În noiembrie 2020, fundația caritabilă "Archewell" a lui Meghan și Harry a distribuit o fotografie cu Meghan purtând un autocolant "Am votat".

Kate a trebuit să urmeze protocolul regal pentru bebeluși, dar Meghan și Harry au făcut lucrurile în felul lor

Kate și William au trei copii: Prințul George (născut în 2013), Prințesa Charlotte (născut în 2015) și Prințul Louis (născut în 2018). Cuplul a respectat o serie de reguli pentru bebelușii regali, inclusiv participarea la o ședință foto pe treptele spitalului după toate cele trei nașteri și botezuri regale pentru care bebelușii au purtat rochii de botez care fuseseră transmise din generații.

Meghan și Harry au încălcat unele dintre aceste reguli când s-a născut primul lor copil, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, în 2019. Ei nu au avut o ședință foto la spital, ci au invitat câțiva fotografi selecționați la Castelul Windsor, la două zile după naștere.

Până la nașterea celui de-al doilea copil, Lilibet Diana, în 2021, cuplul părăsise deja viața regală, iar nașterea a fost păstrată complet privată. Nu a existat nicio ședință foto regală și nici un botez public. Nașul lui Lilibet, Tyler Perry, a spus în serialul Netflix al cuplului că nu și-ar fi dorit să participe la un botez regal în Marea Britanie.

Meghan nu trebuie să urmeze aceleași reguli de stil vestimentar ca și Kate

Meghan a avut întotdeauna un stil vestimentar mai casual. Vorbind în serialul Netflix, ducesa a spus că era în blugi rupți și desculță când i-a întâmpinat pe Kate și William acasă la ea, pentru prima lor cină din 2017.

Dar a fi parte din Familia Regală necesită să te îmbraci într-un mod mai formal. Doamnele regale sunt așteptate să poarte pălării la evenimente formale în timpul zilei și tiare la evenimentele formale de seară, cum ar fi banchetele de stat. Meghan a fost criticată pentru că nu a purtat o pălărie la o un eveniment din 2018, corespondentul regal Katie Nicholl spunând că alegerea ei vestimentară a stârnit critici și a fost o greșeală.

Acum că Meghan nu participă la atâtea evenimente regale, nu mai este ținută la aceleași standarde de stil regal ca și Kate, care participă în mod regulat la angajamente în Marea Britanie și în străinătate. De exemplu, Meghan a spus recent că va purta culori neutre în Marea Britanie, deoarece nu ar putea purta aceeași culoare ca monarhul sau seniorii regali. De când a părăsit Familia Regală, ea a purtat culori mai îndrăznețe și ținute mai casual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel