Cinci obiceiuri care îți epuizează energia și îți fură fericirea. Renunță la ele și bucură-te de ziua de azi!
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cinci obiceiuri care îți epuizează energia și îți fură fericirea. Sursa foto: freepik.com
Cinci obiceiuri care îți epuizează energia și îți fură fericirea. Sursa foto: freepik.com
Să fii fericit este mult mai ușor decât pare la prima vedere. Dacă obiceiurile proaste te privează de bucurie și energie, de ce să nu renunți la ele? 

Pentru ca o persoană să se simtă ca un tot întreg, este foarte important pentru  să se iubească pe sine și să-și accepte necondiționat atât calitățile sale pozitive, cât și pe cele negative. Poate că este timpul să te eliberezi de 5 obiceiuri toxice care te împiedică să fii fericit, care îți rănesc sufletul, îți fură energia și te fac să te simți rău?

Propriile gânduri ne pot, uneori, ucide. Cum putem scăpa de ele și să începem să trăim

1. Pretinzi că totul este în regulă atunci când nu este. Fiecare persoană, cel puțin uneori, se simte copleșită și incapabilă să continue lupta. Nu trebuie să-ți fie rușine, deoarece nu ești un robot fără suflet.

Dacă te simți epuizat, nu ai forță pentru a merge mai departe, iar sănătatea s-a deteriorat, recunoaște-ți sincer ce ți se întâmplă. Aceasta este o parte naturală a ființei umane. Însuși faptul că ești conștient de ceea ce se întâmplă indică faptul că nu ți-ai pierdut capacitatea de a te schimba. Nu trebuie să le dovedești  celorlalți că totul este bine. Viața este imperfectă, tu și cei din jur sunteți imperfecți. Fii conștient de toate momentele din viață și învață lecții importante. Acest lucru este mult mai benefic decât să te minți cu o pozitivitate toxică.

De ce se despart cuplurile? Cele mai frecvente șase motive, dezvăluite de psihologi

2. Nu alungi gândurile negative. Când gândurile toxice îți umplu sufletul  au un efect otrăvitor. Nu crede tot ce auzi. Pune la îndoială chiar și ceea ce vezi. Alegând tristețea, vei găsi multe motive să te simți nefericit. Alegând bucuria și zâmbetul, cu siguranță vei putea simți recunoștință sinceră pentru tot ce se întâmplă în viața ta.

Este mult mai ușor pentru o persoană să vorbească  constant despre lucruri negative: anxietate, depresie și stres. Schimbă direcția și vorbește mai mult despre bucurii, fericire, vise și  te vei simți mult mai bine, concentrându-te pe ceea ce este cu adevărat important.

Legătura dintre caracterul unei persoane și culoarea sa preferată. Tu ce nuanțe alegi?

3. Permiți durerii din trecut să-ți distrugă prezentul. Ai devenit mult mai puternic când ai trecut prin momente dificile. Ai devenit mai înțelept când ți-ai dat seama de greșelile tale și ai început să apreciezi mult mai mult momentele fericite.

Fiecare situație dificilă este o oportunitate de a învăța ceva nou. Fiecare moment enervant, frustrant  sau înspăimântător este ca un fel de profesor. De fapt, totul nu este atât de rău pe cât pare. Nu te mai concentra asupra  trecutului îndepărtat. Nu mai retrăi trecutul iar și iar. Fiecare zi nouă  este un nou început, o nouă șansă de a merge mai departe.

4. Te opui schimbărilor. Este important să te întrebi, în mod constant, dacă te afli în același loc în care erai acum un an și dacă ai făcut progrese semnificative. Schimbările nu se întâmplă întotdeauna într-un mod confortabil pentru tine, dar este cu adevărat necesar să fii cea mai bună versiune a ta. Nu evita schimbările, ci acceptă-le din toată inima. Îndreaptă-ți energia către progresul personal.

Ce spune culoarea unghiilor despre o femeie. Legătura dintre manichiură și caracter

5. Te gândești că zilele tale fericite sunt fie în viitor, fie în trecut. Îți petreci toată viața,  imaginându-ți viitorul minunat de care te vei bucura. Visele tale te fac să eviți prezentul și, din această cauză, sentimentul de nefericire nu te părăsește. O obsesie similară poate fi și în ceea ce privește trecutul, iar acest lucru sugerează că  ești blocat într-un moment în care ai fost fericit, blocându-ți astfel calea către noi realizări.

Viața adevărată e astăzi. Azi este timpul să iubești, să râzi, să muncești, să lupți pentru visele tale și să trăiești cu zâmbetul pe buze. Acest moment necesită atenție, pentru că doar aici ești cu adevărat viu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel