Data publicării:

Cinci obiceiuri alimentare, benefice pentru bunăstarea organismului

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Cinci obiceiuri alimentare, benefice pentru bunăstarea organismului. Sursa foto: freepik.com
Cinci obiceiuri alimentare, benefice pentru bunăstarea organismului. Sursa foto: freepik.com

O alimentație sănătoasă și echilibrată aduce multe beneficii organismului.

Desigur, angajamentele zilnice, frenezia care ne obligă să alergăm de la un angajament la altul până seara târziu, îngreunează adesea o dietă echilibrată. 

Așa că ne trezim mâncând un sandviș la prânz și ne descurcăm, când ajungem acasă, cu orice mâncare rămasă în frigider, fără să acordăm prea multă atenție echilibrării nutrienților. La acestea se adaugă timpul petrecut în fața televizorului, ronțăind diferite gustări și dulciuri și chiar savurând băuturi gazoase?

Consumă, zilnic, avocado: este o sursă bogată de grăsimi sănătoase

Rezultatul cu siguranță nu este plăcut. Kilogramele în plus, durerile de stomac, refluxul gastroesofagian și oboseala cronică sunt doar câteva dintre rezultatele unui stil alimentar complet neglijat.

În realitate, poți schimba ușor lucrurile. De fapt, este suficient să aplici câteva strategii simple pentru a-și recâștiga imediat energia, sănătatea și silueta subțire.

5 mese pe zi. Primul obicei bun care te va ajuta să restabilești starea de bine a organismului este să ai 5 mese pe zi, de preferință urmând orele regulate, fără să omiți una din ele. În acest fel, vei evita să fii flămând seara, ajungând sa consum orice găsești în frigider.

Cinci produse care te protejează împotriva răcelilor și întăresc sistemul imunitar 

Mic dejun bogat și hrănitor. O cafea din mers, cu siguranță, nu poate fi definită drept „mic dejun”. Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, deoarece oferă energia potrivită pentru a face față angajamentelor zilnice. Indiferent dacă preferi mâncarea sărată sau dulce, este esențial ca alimentele alese pentru micul dejun să-ți aducă o cantitate adecvată de proteine, vitamine, zaharuri și săruri minerale

Bea cel puțin 2 litri de apa pe zi. Apa este un element indispensabil pentru echilibrul și bunăstarea organismului. De prea multe ori uităm să bem apă, limitându-ne la câteva pahare de apă când ne este sete. Pe de altă parte, cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi sunt esențiali pentru a te simți bine.

Nouă beneficii ale măslinelor pentru sănătate: consumă-le zilnic, dacă vrei să slăbești

Variază-ți dieta. Atunci când îți place cu adevărat un aliment, ai tendința să-l consumi mai des, în timp ce unele alimente, care nu-ți plac, sunt eliminate din meniul zilnic. Acest lucru duce la respectarea unei alimentații slab variate și la consumul de aceleași alimente, ceea ce provoacă un dezechilibru în aportul de nutrienți.

Pentru a fi echilibrată, o dietă trebuie să fie cât mai variată, să includă fructe și legume, leguminoase, pâine, paste, iaurt, ulei de măsline. Redu consumul de zaharuri rafinate pentru a rămâne sănătos. De asemenea, trebuie să reduci și consumul de  zahăr alb și sirop de glucoză.

Cea mai bună dulceață pentru zilele reci: ajută sistemul imunitar și ține răceala departe

Urmează o dietă potrivită vârstei și stilului de viață. Este important să reții că nu există o dietă care să poată fi considerată universal perfectă și potrivită pentru oricine. De aceea, este indicat să consulți un expert și să alegi un plan alimentar care se potrivește nevoilor tale. 

Vârsta, sexul, tipul de muncă prestată, cantitatea activității fizice zilnice sunt acei factori care trebuie luați în considerare pentru stabilirea unei alimentații corecte, atât în ​​ceea ce privește alimentele care trebuie introduse în meniu, cât și în ceea ce privește aportul de calorii și nutrienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel