Data publicării:

Cinci noi duhovnici au fost hirotesiți la paraclisul eparhial din Târgoviște

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a hirotesit întru duhovnic joi, 3 octombrie 2024, la Paraclisul eparhial din Târgoviște, în prezența unor părinți consilieri de la Centrul eparhial, cinci tineri preoți.

Recent hirotoniți, aceștia au absolvit cursurile de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște. Ei sunt: Pr. Marian-Mihai Coman de la Parohia Românești (Protoieria Titu), Pr. Alin-Andrei Dincă de la Parohia Braniștea (Protoieria Titu), Pr. Ioan Vasilache, de la Parohia Ocnița I (Protoieria Târgoviște Nord), Pr. Valentin Ioniță, de la Parohia Nucet (Protoieria Târgoviște Sud) și Pr. Constantin Dragomir, de la Parohia Valea Lungă Cricov (Protoieria Pucioasa).

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa le-a dăruit noilor duhovnici câte un Molitfelnic, precum și îndrumări cu privire la aprofundarea misiunii parohiale la parohii, la buna călăuzire spirituală a credincioșilor, precum și la intensificarea activităților educațional-catehetice, în special cele destinate tinerilor, în colaborare cu profesorii de Religie și cu familiile acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel