Cinci MOTIVE pentru care o dronă e bună la casa omului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Dronă amatori / Foto:Pexels
Dronă amatori / Foto:Pexels
Chiar aşa! De ce ai da banii pe o dronă? La ce îţi foloseşte? Ce să faci cu ea? Ajută la ceva? Dacă nu eşti încă hotărât şi nu ştii la ce ţi-ar putea folosi achiziţionarea unui astfel de dispozitiv, te ajutăm noi. Iată doar câteva din motivele pentru care ar trebui să iei în considerare cumpărarea unei drone, dacă nu pentru tine atunci... pentru alţii. Poţi oricând să bucuri pe cineva cu un astfel de cadou!

Iată cele 5 MOTIVE pentru care o dronă e bună la casa omului: 

Distracție și relaxare

Nimic nu se compară cu momentul în care setezi drona pe modul sportiv şi îii dai drumul undeva deasupra unui câmp de maci sau a unui lan de lavandă ori în înaltul munţilor, peste ruinele unui monument vechi sau chiar şi deasupra apei. E o senzaţie de nedescris! Poate ca acest sentiment vine din dorinţa veche a omenirii de a putea zbura, cel mai bine capturat de povestea lui Icarus. Dar, cu siguranţă, să vezi lumea de sus şi să ai posibilitatea să captezi imagini pe care în mod normal nu ai avea cum să le surprinzi de la sol este o experienţă extraordinară.

Poți să faci bani

Da, chiar poţi valorifica ceea ce înregistrezi pe siteuri interesate să cumpere timelaps-uri și cadre cinematice pentru producţie video. Sau, la alegere, serviciile tale de filmare aerială, dacă sunt făcute la un nivel cât de cât profesionist, pot fi remunerate de platforme online specializate şi cumpărători de astfel de materiale. Pe lângă fotografiere şi filmare, dronele mai pot oferi şi alte oportunităţi de a face bani cum ar fi modelarea 3D, cartografia, instrument de publicitate, asistare la spectacole şi evenimente în aer liber dar poate servi şi ca echipament de inspecţie pentru agricultura de precizie.

Perspectivă fotografică unică

Îţi vezi casa sau grădina sau parcul din apropiere în fiecare zi, dar ai văzut vreodată cum arată de sus? Probabil că nu. Perspectiva unică face ca fotografiile şi filmările făcute de la înălţime să-ţi taie pur şi simplu respiraţia şi să dea farmec lucrurilor obişnuite din jurul nostru. Dacă asta nu te-a convins, atunci citeşte mai departe şi află încă un motiv pentru care te-a putea interesa să ai o dronă a ta.

Înregistrare video stabilizată

Dronele oferă o stabilizare de neegalat atunci când filmează, deoarece toate dronele vin cu un gimbal de înaltă performanţă. Gimbalul a făcut dronele o alegere de top pentru producătorii de filme şi vloggerii din întreaga lume. Însă nu doar profesioniştii se pot bucura de avantajele unei fimări la calitate ci deopotrivă şi utilizatorii neiniţiaţi în ale cinematografiei. O poţi lua cu tine în vacanţă sau oricând şi oriunde doreşti să captezi momente preţioase cu familia şi prietenii.

Te alături unei noi comunități

“La pachet” cu drona vine şi o comunitate frumoasă de oameni, categorii de utilizatori de la începători la experţi care sunt bucuroşi să discute şi să împărtăşească din experienţele lor. Există numeroase comunităţi mari pe internet formate în jurul interesului pentru drone în care utilizatorii pot schimba idei, pot afla păreri despre modele, preţuri şi funcţionalităţi şi se pot ajuta reciproc pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile de zbor, de fotografiere şi de editare a fotografiilor.

Te-ai convins? Dacă nu, află că prin utilizarea unei drone ieşi în evidenţă pe reţelele de socializare şi îţi poţi impresiona prietenii cu fotografie aeriană sau filmări spectaculoase de la munte. Tot prin intermediul dronei ai posibilitatea să socializezi mai mult.Vei fi motivate să ieşi din casă şi să mergi undeva, chiar să călătoreşti mai mult, pentru a putea găsi un peisaj interesant, un apus perfect sau o clădire impunătoare care ar merita şi o vedere de sus. Trebuie să ştii că drona nu mai este instrumentul viitorului. Tehnologia avansează în permanenţă. De aceea este indicat să te consulţi cu un cunoscător sau utilizator înainte să îţi cumperi una şi să te interesezi de noile modele, funcţii şi operaţiuni. Un sfat: optează totuşi pentru o dronă ceva mai scumpă dacă nu vrei ca după primele zboruri să-ţi aterizeze accidental prin locaţii în afara traseului stabilit de tine, să se prăbuşească din cauza vreunei erori de soft sau pur şi simplu să nu se ridice de la sol atunci când plouă ori să-ţi fie dusă de vânt când ţi-e lumea mai dragă. Spor la cumpărături şi… inspiraţie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel