Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde
Consumul de ceai verde devine foarte popular în întreaga lume. Această băutură a venit la noi din China și a câștigat inimile multor europeni.
Pe lângă gustul excelent, ceaiul verde este considerat o băutură cu adevărat vindecătoare, având zeci de beneficii.
Ceaiul verde poate ajuta la reducerea grăsimii corporale. În cercetările privind sănătatea inimii, s-a descoperit că extractul de ceai verde ajută pacienții să reducă depozitele de grăsime de pe pereții vaselor de sânge cu aproximativ 10%.
Reducerea grăsimii corporale cu 10%, în special la persoanele supraponderale sau obeze, poate avea un impact semnificativ asupra reducerii riscului bolilor de inimă.
Dieta de care ar trebui să stai departe. Crește riscul de cancer
Ceaiul verde te poate ajută să slăbești. Pierderea grăsimilor este cheia pentru a pierde în greutate, mai ales dacă doriți să vă mențineți masa musculară.
Ceaiul verde are un gust natural plăcut și are un conținut scăzut de calorii. Dacă îl puteți bea fără îndulcitori adăugați, este un amplificator natural de energie, cu un conținut scăzut de calorii.
Ceaiul verde poate ajuta la reducerea inflamației. Deși boala cardiovasculară este adesea asociată cu inflamația, există multe alte afecțiuni, cum ar fi durerile articulare și afecțiunile pielii, în timpul cărora apar inflamații.
Efectul antioxidant puternic, combinat cu proprietățile antiinflamatorii, fac din ceaiul verde un excelent agent preventiv pentru cei care se luptă cu astfel de boli.
Scapă de depresie și anxietate în 7 zile! Metode și exerciții ușor de pus în practică
Ceaiul verde are proprietăți antimicrobiene. S-a demonstrat că ceaiul verde ajută la combaterea bacteriilor și poate preveni infecțiile. Acest lucru se datorează suprimării bacteriilor la nivel celular, inclusiv a virușilor și ciupercilor.
Ceaiul verde combate respirația urât mirositoare. Prevenirea infecțiilor este cheia pentru a rămâne sănătoși. Acesta poate fi și motivul pentru care ceaiul verde ajută la prevenirea respirației urât mirositoare.
Cu ceaiul verde vei obține același aport de cofeină ca de la o cafea. În plus, vei fi mai liniștit, știind că consumi o băutură antioxidantă, care îți stimulează energia și sănătatea.
Citește și:
Cum scapi de insomnie. Alimentul care te ajută să dormi bine
Dacă ai probleme cu somnul, aceste informații te-ar putea ajuta. Iată cum poți scăpa de insomnie...
Deşi principala cauză a insomniei este legată de starea psihică, se presupune că o cauză poate fi şi lipsa unui anumit nutrient. Adesea, problemele legate de insomnii sunt rezultatul stilului de viaţă. Anumite alimente pot ajuta la un somn mai bun şi printre acestea se numără şi nucile braziliene, una dintre cele mai bune surse de seleniu, un oligoelement care este de obicei deficitar la persoanele cu probleme de somn, scrie Rador.
Nucile braziliene pot fi consumate doar de câteva ori pe săptămână pentru a evita intoxicaţia cu seleniu. Doza zilnică medie a acestui mineral pentru un adult este de aproximativ 55 de micrograme pe zi, în timp ce femeile însărcinate au nevoie de 60 până la 70 de micrograme de seleniu. Pe lângă îmbunătăţirea somnului, seleniul are şi alte beneficii pentru sănătate - poate promova sinteza ADN-ului, metabolismul hormonilor tiroidieni şi poate proteja organismul de infecţii.
Vezi și:
Câte cafele trebuie să bem pentru a slăbi mai rapid. Mihaela Bilic: Beneficii nebănuite. Cafeaua ne face și mai deștepți
Află în articol câte cești de cafea trebuie să bei pentru a slăbi mai eficient.
Cafea este nelipsită dimineața din casele multor români. pe mul îi ajută să se trezească, dar se pare că băutura magică de dimineață are și alte beneficii. Patru cești de cafea pe zi te ajută să slăbești mai eficient, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, asta deoarece ea accelerează toate reacțiile metabolice. În plus, cafea te face și mai deștept.
"Lichidul negru și ușor amărui pe care îl bem în fiecare dimineață are beneficii nebănuite asupra întregului organism. Cafeina, substanța activă din cafea, este cel mai cunoscut și mai consumat energizant natural. Pe lângă cafeină, boabele de cafea conțin aproximativ 400 de elemente chimice, urme de vitamine și minerale, taninuri și doar trei calorii pe 100 de grame.
Virtuțile cafelei
Care sunt virtuțile cafelei? Mărește rezistența la efort, crește performanța fizică și forța de contracție musculară, scade oboseala. O ceașcă de cafea băută cu o oră înainte de sport mobilizează grăsimea de depozit, crește arderile și accelerează slăbitul.
Cafeaua stimulează sistemul cardiovascular și produce o creștere ușoară a presiunii arteriale, efect benefic în cazul celor cu tensiune mică. Are efect diuretic, scade riscul de pietre la rinichi și ameliorează gradul de hidratare la sportivi.
Cafeaua taie apetitul și pofta de dulce, favorizează digestia, previne formarea de calculi biliari, ajută la golirea stomacului și combate constipația. Produce vasodilatație la nivel cerebral și pulmonar, combate migrenele și crizele ușoare de astm.
O ceașcă de cafea conține 200-500 miligrame de polifenoli cu o putere antioxidantă de trei-patru ori mai mare decât a vinului roșu sau a ceaiului verde. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News